Fatih Terim: Emre'nin yaptıklarını onaylamıyorum ama...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, dünyanın en iyi takımlarından birine karşı mücadele edeceklerini söyleyerek, “Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Kendi futbolumuzu oynayacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim: Emre'nin yaptıklarını onaylamıyorum ama...
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, dünyanın enfazla takımlarından birine karşı savaş edeceklerini söyleyerek, “Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Kendi futbolumuzu oynayacağız” dedi.



Milli Takım
Futbol Direktörü Fatih Terim ve Caner Erkin, Hollanda maçı öncesi matbuat toplantısı düzenledi. mühim maç öncesi Terim, yaşanan Emre, Gökhan ve Ömer olaylarına da açıklık getirdi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda maçı öncesinde dün Amsterdam Arena’da matbuat toplantısı düzenledi. Dünyanın enfazla takımlarından birine karşı sahaya çıkacaklarını belirten Terim, “Dünya Kupası’nda kısa zaman evvela 3. olmuş bir ekipten söz ediyoruz. Ayrıca Hollanda futbolu denen bir olgu var. Robben ciddi bir eksik. Ancak öteki sakat oyuncuları için tıpkı şeyi söyleyemem. Vlaar filan derseniz olmaz. Hollanda’da kocaman oyuncu çok” diye konuştu.

‘Zekice oynamalıyız’

İki takımın da Çek Cumhuriyeti’ne yenildiğini belirten profesyonel çalıştırıcı, “Ancak en ciddi fark, bizim hemen hemen 10 adet gol kaçırmamızdı. Biz sırf İzlanda karşısında fena oynadık. Hollanda maçında oyunun her anında ciddi olmalıyız. Onlara karşı deplasmanda oynamak basit değil. Ancak biz de her zaman, her yerde oynayabilecek kapasitedeyiz. Ne olursa olsun, savunmaya kapanan, ürkek oynayan bazı olmayız. Savunmada, hücumda, takım bütünlüğünde aşırı dikkatli olmalıyız ve zekice davranmalıyız” dedi.

‘Kazanırsak küme değişir’

Fatih Terim, grubun geleceğiyle ilgili şekilde ise şunları söyledi: Biz böyle senelerde iyi refleks gösteriyoruz. Böyle bir huyumuz var. Kaybedeceğimiz bir şey yok. Ayrıca yenilsek de tamam diyecek halimiz yok. Daha 5 maç var. Sert bir grup. Yenilirsek ciddi bir kredi kaybederiz lakin birliktelik de yeterli olabilir. Eğer kazanırsak, grubun şeklinin şu ankinden aşırı daha değişik olacağına inanıyorum.

‘Gökhan Töre krizini doğru yönettik’

Gökhan Töre vakayı bunun şeklinde şeyler ne yazık ki oluyor. Keşke olmasa... Ancak bunun ulusal takıma, iç dostluğumuza yansımaması için herkes bu krizi doğru bir biçimde yönetti. Özellikle anlatmak istediğim şey, Ömer’in de burada olmasını isterdim. Açıkçası niyetimi de dikkat çekici etmiştim. Artık dünyada her tarafta hepimizin böyle bir hakkı var. Ömer de bunu kullanmıştır. Ancak onun bu yaptığının ulusal takıma yansımaması için herkes doğru devinim etti, aklı selim davrandı. Hakan Çalhanoğlu da zaten iyi bir çocuk. '

'Gökhan kendisi de dedi, 40 kere özür diledi. Şunu bilmenizi isterim. Burada kulüp gözetmeksizin yaptığımız tek şey Ay Yıldız altında birleşmektir. Genç çocukları kazanmaktır. Bunun için lüzumlu toleransı göstermeye çaba ediyoruz. Çok da uzamadığı için teşekkür ederiz.”

‘Burada kulüp yok’

“Milli takımda iki renk var: Kırmızı ve beyaz. Buraya geldikten sonra başka renk yok. Kulüp fanatizminden uzakta olması gereken bir yer burası. O nedenden dolayı biz de hassas, adil davranmaya çalışıyoruz. Ancak kampa girdiğimizden bu güne Emre ve Gökhan Töre’nin fena günler geçirdiğini söylemeliyim. '

'Maalesef bu, takım arkadaşlarına da etki ediyor. Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra netice ne olursa olsun taraflardan birinin yıpranacağını biliyordum. Bu nedenden dolayı kampı Almanya’ya aldım, haklı da çıktım. Maça kadar bu çocukları doğru hazırlıyor muyuz? Bunu kimse kendine sormuyor. Milli takım kazanmasın ve ya kaybetsin diye kalbi çarpanlar şimdi ulusal ekibi tutuyor. Buna hakları yok!”

‘Emre linç edilmemeli’

“Böyle bir matbuat toplantısında üzücü olan, maçtaki taktiğimizi 11’imizi, nasıl oynayacağımızı konuşmamız gerekirken, Ömer, Hakan ve Emre konusunu soruyoruz. Bu, senin, benim değil, umumi hastalığımız. Kimse Emre’nin yaptıklarını tasvip ettiğimi anlamasın. Tam tersine, geldiğinde kabul etmediğim bölgeleri anlattım. '

'Ancak onun da ailesi, çocuğu, anası, babası var. Yapılan, maksat göstermek doğru değil. Hele hele de ulusal takım kampında. Emre’yi linç etmemize lazım yok. Hepimiz her hatayı, her safhada yapıyoruz. Sadece oyuncular değil, biz antrenörler, başkanlar yöneticiler... Herkes yanlış yapıyor. Biraz daha itidalli olalım. Olayı aşırı başka yerlere vardırıyoruz.”

Volkan ama Babacan!

Fatih Terim, Volkan Demirel’i ulusal takıma çağırmadı. Bu sebeple herkes, Hollanda karşısında kaleyi kimin koruyacağını merak ediyordu. Terim, bu akşam ilk 11’de Volkan Babacan’ı görevlendirecek.

‘Alnımızın akıyla sınavı vereceğiz’

Fatih Terim ile ortak matbuat toplantısına gelen Caner Erkin şunları söyledi: Hollanda’ya puan almak için geldik. İnşallah Hollanda’yı kazandığimizde hem bizim için hem de küme için her şey değişecek. Kaybetmek aklımızdan geçmiyor. Her zamanki bunun şeklinde iyi bir kamp süreci yaşadık ve maça aşırı iyi motive olduk. Alnımızın akıyla bu sınavdan çıkacağımıza inanıyorum. Her maçta birlik birliktelik lazım. Fatih hocamızın bulunduğu yerde de bu noksan olmaz. Biz birbirimize güvendiğimiz sürece yenemeyeceğimiz takım yok.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar