Fatih Terim: Bize değişiklik değil, devrim lazım

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Spor Toto Süper Lig teknik direktörleriyle yaptığı toplantı sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim: Bize değişiklik değil, devrim lazım

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Spor Toto Süper Lig teknik direktörleriyle yaptığı toplantı sona erdi. Toplantının ardın basının karşısına geçen Terim, Türk futbolunda teşhisten daha çok tedaviye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Bize değişiklik değil, devrim lazım." dedi.
    
    Antalya Belek Titanic Hotel'de gerçekleştirilen organizasyonun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan tecrübeli hoca, futbolun en önemli aktörlerin başında teknik direktörler geldiğini ifade etti. Terim, "Bütün amatörlerin olduğu gibi onlar da bu işin en üst düzeyindeler. Teknik alandaki fikirleri çok önemli benim için. Ama aynı zamanda Türk futbolu için de çok önemli olmalı. Türk futbolu hakkında bir karar veriliyorsa onlara da sorulmalı. Biz de böyle bir uygulama yaptık." diye konuştu.

    Teknik adamlarla sezon planlamasıyla ilgili fikir alışverişinde ve bilgi aktarımında bulunduklarını kaydeden A Milli Takım teknik direktörü, sözlerini şöyle sürdürdü:
    
    "Milli takımın 2016 Avrupa Şampiyonası sürecinde bilmeleri gereken tüm bilgileri kendilerine aktardık. Ağustos ayında herhangi bir maç gözükmüyor. Eylülde şampiyonaya başlıyoruz. Bunun için de uygun olursa Mayıs 25 ile 5 Haziran arasında bir turnuva ya da Avrupa'da birkaç maç yapabilme şansı araştırıyoruz."

    Yabancı sınırlaması ve kulüplerin buna bakışıyla ilgili de konuşan Terim, "Sıkıntıları zorlukları yaşayanlar bizleriz. Arkadaşlar ben ne söylersem söyleyeyim. Yabancı konusunda bir karar alınacaksa teknik adamlara mutlaka sorulmalı. Futbolun çok önemli sorunlarını yaşayan insanlar, fikirlerini ortaya koymalı. Burada konuşulanları yöneticilerle de paylaşacağız. Daha fazla sık ve bir arada olmamız gerekiyor. Bunda hemfikiriz." ifadelerini kullandı.

    Tecrübeli hoca, Türk futbolunda değişikliğin yetmeyeceğini ve bir devrimin gerekli olduğunu vurguladı. "Teşhisten çok öteye gittik tedavi gerekiyor." diye konuşan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
    
    "Hepimiz bunda birleştik. Söylemden ziyade eylem zamanıdır. Bunda da umarım başarılı oluruz. Ülkece hep beraber olmalıyız. Herkesin taşın altına elini sokması gerekir. Bugün 10 yaşındaki bir çocuğa da sorsak Türk futbolundaki sorunları az çok söyler. Eski yeninin düşmanıdır. yeni bir şey kolay değildir ama yeniliklere ve güzelliklere açık olmalıyız."

    Yabancı futbolcu konusunda son kararı verecek olan mercinin federasyon olduğunu kaydeden Terim, "Hep beraber en doğrusunu yapacağız. Yabancı futbolcu konusundaki kararı hep beraber vermeliyiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar