Fatih Terim: Bir Fatih Terim daha beklemeyin olmaz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bir Fatih Terim'in bir daha gelmesinin zor olduğunu gelecek kişinin ya kendisini geçeceğini ya da kendisi gibi olamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim: Bir Fatih Terim daha beklemeyin olmaz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bir Fatih Terim'in bir daha gelmesinin zor olduğunu gelecek kişinin ya kendisini geçeceğini ya da kendisi gibi olamayacağını söyledi.
    TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri’de ‘Kaybolmaya yüz tutmuş Milli Takım ruhu yenide filizlenecek mi?’ konulu panele katılan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, spor basının sorularını cevapladı.
    İlk olarak teknik direktörlük yanında yenin antrenörler yetiştirme adına çalışma yapıp yapmayacağı sorulan tecrübeli teknik adam, sipesifik olarak şunu yetiştirdim demenin çok zor olduğunu ifade etti. Bunu bir başkasının söylemesinin daha uygun olacağını dile getiren tecrübeli hoca, "Yaptığım uygulamalarla şuan birçok teknik direktörün Türk futboluna hizmet ettiğini görüyorum. 30-40 arkadaşım antrenör vardır ki benimle çalışmıştır ve Türk futboluna hizmet ediyor. Ben bundan çok büyük bir haz duyuyorum Ama eğer bir Fatih Terim daha bekliyorsanız bu olmaz. Ya Fatih Terim’i geçer ya da Fatih Terim gibi olmaz.’" dedi.
    Yabancı sayısında ki sınırlama ile ilgili konuşan Terim, son günlerde bu konunun gündemi çok meşgul ettiğini bu sınırlandırmayı konuşurken nasıl sporcu ihraç ederiz bununda konuşulması gerektiğini kaydetti.
    Alt yapı ve yeniden yapılanma kelimelerini duymaktan kendisine yılgınlık geldiğini ifade eden başarılı çalıştırıcı, "’Bütün arkadaşlarımızın ortak fikri 2014 yılına geldiğimiz şu günlerde hala tesis eksikliği var. Birçok eksiklik var bunlar bir şekilde giderilebilir. 1990’dan beri hızla kendimizi yeniliyoruz. Bizde eksik olan eğiticilerin eğitilmesidir. Bu konuda çok duyarlıyım bu konuda ayrı bir seferberlik yapacağız." dedi.
    Türkiye’de hiçbir zaman yetenekli oyuncunun bitmediğini ve bitmeyeceğinin altını çizen Terim, en büyük problemin belirli yaşlara gelinceye kadar sporcular için çok sağlıklı olunmadığını araştırma guruplarının daha çok çalışmasın gerektiğini savundu.
Türkiye’ye Belçika modelinin uygulanabilirliği sorulması üzerine ise Fatih Terim, şu yanıtı verdi:
     "Evet doğru Belçika belki dünya kupasının en iyi takımlarından biri olacaktır. Ben dünyada ki her modelleri bilen bir insan olarak biz hepsine hakimiz. Ancak bizim ülkemizin kendine hakim yapısı var. Her şeyi alıp gelip monte edemezsiniz. Keşke bunu başka kelimelerle anlatabilsem. Tabi güzel şekilleri alabiliriz. Ama bunu Türk insanına adapte edebilmek önemlidir.’’
CİHAN

Yorumlar