Fatih Terim: 2008'deki başarıyı tekrarlamak istiyoruz

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki başarılarını 2016 Avrupa Şampiyonası'nda da tekrarlamak istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim: 2008'deki başarıyı tekrarlamak istiyoruz

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki başarılarını 2016 Avrupa Şampiyonası'nda da tekrarlamak istediklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi twitter hesabından açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda başarıları tekrarlamak istediklerini vurgulayarak, "2016 Avrupa Şampiyonası'nda direk gideriz. Bunu başarmak için elimizden gelen herşeyi yapacağzı. 2008 yılında sadece grupta değil oradaki başarımız hala unutulmadı. O güzel günleri anıyoruz. Hem bizim hem halkımızın buna ihtiyacı var. 2016'da buna benzer olur. Ama goller son dakikaya kadar kalmaz. Herşeyiyle unutulmaz 2008 yılını yaşamıştık. Dünya Kupası'na gidemedik. Oyuncularımız çok üzüldüler ancak bu defa ciddi davranacaklar." diye konuştu.

2016 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'ndeki rakiplerimizi de değerlendiren Terim, şunları kaydetti. "Bizim gruba çok soğuk ülkeler ve artı uzak ülkeler çıktı. Yaklaşık 20 bin kilometre mesafe katedeceğiz. Çok uzun yıllar grubumuza düşmeyen İzlanda bizim gruba düştü. İzlanda'nın son yıllarda koyduğu futbol ortada. Çok iyi bir Çek Cumhuriyeti var. Hollanda'yı zaten söylemeye gerek yok. Kazakistan'da bizim kardeşlerimizin olduğu yer. Daha evvel gruplarda bize rakip oldu. Mesafe olarak biraz uzak olacak. Ben hala çetin bir gruba düştük diyorum. Ama gruplarda kim olursa olsun iddiasını sürdürecek. İddalı olmak zorunda olan ülke. Kısmetse Dünya Kupaları ve Avrupa Kupaları'nda olması gereken bir ülke. Başka rakipler olsaydı başka şeyleri konuşacaktık. İlk maçımızı İzlanda ile deplasmanda oynayacağız. Eylül ayı İzlanda'nın maç oynamak için en iyi mevsimi. UEFA'da ona göre planlama yaptı. Hayırlısı ile gruplara başlarız." diye konuştu.

A MİLLİ TAKIM MAYIS'TA ABD'DE KAMP YAPACAK

Öte yandan A Milli Takım'ın ligler bittikten sonra ABD'de kamp yapmayı planladığına Fatih Terim açıkladı. Terim, "25 Mayıs'ta İrlanda ile özel maç oynayacağzı. Oradan Amerika'nın yolunu kısaltmış olacağız. ABD'de Honduras ve ABD ile hazırlık maçımız olacak. Arkasından iki tane daha hazırlık maçı oynamayı planlıyoruz. Prestijli bir turnuvaya katılacağız." dedi. CİHAN

Yorumlar