Faruk Özak, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakkında suç duyurusunda bulundu

Trabzonspor kulübü eski başkanlarından Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakkında suç duyurusunda bulundu. Özak, avukata aracılığı ile Trabzon Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçesinde, kendisiyle...

Google Haberlere Abone ol
Faruk Özak, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakkında suç duyurusunda bulundu

Trabzonspor kulübü eski başkanlarından Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakkında suç duyurusunda bulundu. Özak, avukata aracılığı ile Trabzon Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçesinde, kendisiyle ilgili sözlerinden dolayı Hacıosmanoğlu'ndan şikâyetçi oldu.

Trabzonspor'da, eski başkan Sadri Şener'le ilgili başlatılan hukukî sürecin ardından başlayan camianın önde gelenleri arasındaki karşılıklı suçlamalar gittikçe sertleşiyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kendi ifadesiyle 'kulübün menfaatlerini korumak için' attıkları bu adımın ardından camianın önde gelen bazı eski yöneticileri tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Hacıosmanoğlu da geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında, başta bu eleştirileri yapanlar olmak üzere eski başkanlardan Faruk Nafiz Özak'ı 'arkadan iş çevirmekle' suçlamıştı.

Birkaç gün sonra verdiği özel bir röportajda da Özak'a yönelik eleştirilerine devam eden Hacıosmanoğlu, 'Özkan Sümer'e her ne kadar kızsam da, doğru söylediği sözler var onları almak lazım. Sümer'in Faruk Özak ile ilgili söylediği, 'Seccadeli sahtekar' kelimesi kendisine çok güzel yakışıyor. Yıllardan beri Trabzonspor'u nasıl kullandığını kamuoyuyla paylaştığımız zaman kendine gidecek yer bulamayacak' ifadelerini kullanmıştı.

Kendisiyle ilgili sert ithamlara rağmen çok fazla konuşmayan Faruk Özak, Hacıosmanoğlu'nun son sözleri üzerine ise yargıya başvurdu. Özak, avukatı aracılığı ile Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçeyle, kendisiyle ilgili sözlerinden dolayı Hacıosmanoğlu'ndan şikâyetçi oldu.

Hacıosmanoğlu'nun TCK'nın 125 (hakaret) ve 2014'ncı maddesine göre (halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek) yargılanması talep edildi. Özak'ın avukatı, müvekkilinin kulübün daha fazla zarar görmemesi için 'bu sığ tartışmalardan kendisini uzak tutarak' şikâyet konusu olayı adli mercilere tevdii ettiği ve değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bıraktığını belirtti.

CİHAN

Yorumlar