Farklı mağlubiyetlerden şampiyonluklara

Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde üst üste ikinci şampiyonluğu kazanan Konak Belediyespor'un teknik direktörü Hüseyin Tavur, "Çok çalıştık, çok istedik. İnsanların aklındaki 'kadınlar futbol oynamaz' tabusunu yıktık" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Farklı mağlubiyetlerden şampiyonluklara
Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde üst üste ikinci şampiyonluğu ele geçiren Konak Belediyespor'un teknik direktörü Hüseyin Tavur, "Çok çalıştık, fazla aşırı istedik. İnsanların aklındaki 'kadınlar futbol oynamaz' tabusunu yıktık" dedi.

Tavur, gazetecilere yaptığı izahatda, 2006’dan buyana takımın başında olduğunu, bu süreçte en kocaman desteği benzeri Aysun Güzen Tavur’dan aldığını söyledi. Takımla ilk antrenmana çıktığında fazla aşırı şaşırdığını kaydeden Tavur, 'Antrenmanda 2 tur koşu sonra kendi aralarında pas ve en son çift kale maç yapılıyordu. Ne fizik ne de teknik meslek yoktu. Biz ekibi o günlerden aldık ve şu an bugün Türkiye’nin 1 numaralı ekibi biçimine getirdik' dedi.

Tavur, ilk sezonunda maçlarda saldırı dahi yapamadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
'O günleri hatırladığımda şu an feza ekibi olduğumuzu düşünüyorum. Yıllar içerisinde fazla aşırı yol kat ettik ve bugünlere geldik. 2012 yılında kocaman bir girişim yaptık. 2011 yılına kadar herzaman kendi yağımızla kavrulduk. Altyapıdan oyuncu yetiştirdik. Sezonda 1 veya 2 futbolcu transfer ediyorduk. Ama 2012 yılında Türkiye’nin bayan futbolunda adından fazla aşırı söz ettireceğine emindik ve geniş kapsamlı bir meslek yaptık ve 2012-2013 sezonuna tam bir uzman takım edasında çalışarak ilk adımımızı atmış olduk. Sezon öncesi kamp, tertipli maaş, teknik ekipmanlar, maç analizleriyle Konak Belediyespor’u iyi bir noktaya getirdik ve o günden bugüne kadar iyi yolda olduğumuzu bütün Türkiye’ye göstermiş olduk.'

Geçen sezonun arkasından bu yıl de şampiyon olduklarını hatırlatan Tavur, 'Çok çalıştık, fazla aşırı istedik. İnsanların aklındaki ’kadınlar futbol oynamaz’ tabusunu yıktık. Bu kadınlarımız bize ilkleri yaşattılar. Bu vakte kadar ülkemizi Avrupa’da temsil eden öteki takımlarımızın yapamadığını bizim kızlarımız başardı. Hiç bir süre biz bu işin üstesinden gelemeyiz fikri oluşmadı. Hep daha fazlasını ekip şekilde istedik ve başardık' diye konuştu.

Tavur, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Bosna-Hersek’te daha herşeyden önce Türkiye’den hiç bir ekibin yapamadığını başararak, bir üst tura çıkmanın onuru ve gururunu yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
'Geçen sezon son 16 takımın arasına girmeyi başardık. Bu sezonki gayemiz ilk şekilde küme maçlarını geçmek olacak ve daha sonra çeyrek finale kadar çıkmak amacımız. Daha sonraki yıllarda Türkiye ligi kupalarının yanına Avrupa kupasını kaldırmak ve müzemize götürmek istiyorum. Avrupa futboluna altyapı şekilde kıyasla fazla aşırı gerideyiz. Ancak futbol şekilde aynıyız. Oradaki kişiler bu işi fazla aşırı küçük yaşta futbolu sahiplenerek bir yerlere geliyorlar. Türkiye şekilde herşeyden önce biz de bu mantığı yerleştirmeliyiz ki bayan futbolunda söz sahibi olalım. Türkiye olarak, Konak Belediyespor bayan futbolunda öncülük ediyor. Gelecekte de bizim bunun şeklinde bir kaç daha takım bizim yaptığımız atılımları yaparsa, Türkiye’nin kazanacağına eminim.'

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar