Fanatik çeşme, son şampiyon Fenerbahçe'nin renklerine boyandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Şamlar köyünde bulunan Fanatik Çeşme, bu senenin şampiyonu Fenerbahçe'nin renkleri olan sarı laciverte boyandı. 1994 yılından bu yana şampiyonun renklerini alan çeşme, 10 kez Galatasaray, 7 kez Fenerbahçe,...

Google Haberlere Abone ol
Fanatik çeşme, son şampiyon Fenerbahçe'nin renklerine boyandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Şamlar köyünde bulunan Fanatik Çeşme, bu senenin şampiyonu Fenerbahçe'nin renkleri olan sarı laciverte boyandı. 1994 yılından bu yana şampiyonun renklerini alan çeşme, 10 kez Galatasaray, 7 kez Fenerbahçe, Beşiktaş 3 kez Bursa spor için ise 1 kez boyandı.

    Ereğli'ye bağlı Şamlar köyü halkı tarafından 1994 yılında başlanan ve 20 senedir geleneksel olarak devam eden fanatik çeşmede yeni şampiyonun renklerine büründü. Geçtiğimiz sene Galatasaray'ın şampiyon olması ile sarı kırmızı renklere bürünen çeşme 4 günlük çalışmanın ardından Fenerbahçeli oldu.

    1994 yılından Galatasaray'ın şampiyonluğu ile başlayan ve 21 kez renk değiştiren çeşme 10 kez Galatasaray, 7 kez Fenerbahçe, Beşiktaş 3 kez Bursa spor için ise 1 kez de Bursa sporun renklerine sahip çıktı.

    2013-2014 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'nin renkleri için 4 gün önce başlanan boyama çalışmaları tamamlandı. Köyün Fenerbahçeli taraftarı Seyfettin Tekin ve arkadaşları tarafından boyanan çeşmenin maliyeti ise 250 lirayı bulmuş. Boyama çalışmaları için ilk olarak eski renklerin pürmüz ile kazınması ile başladıklarını kaydeden Tekin, bir daha sezon sonunda renklerin değişmeyeceğini ve Fenerbahçe'nin bir kez daha şampiyon olacağını söyledi.

    Her sene şampiyon olan takımın taraftarlarının çeşmeyi boyadığını kaydeden Seyfettin Tekin konuşmasında "Bu 1994 yılından bu yana devam etmekte olan bir fanatik çeşme. Bunu daha yeni Fenerbahçe çeşmesi olarak yeni bitirdik. Bu takım hangisi olursa olsun. Burası Bursaspor renklerine de boyandı. Şampiyon olan takımın renklerine boyanmak zorunda. Bu Şamlar köyünde gelenek haline geldi. Bunu Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar da Galatasaray için boyadı. Bursaspor taraftarı olmadığı için de bütün fanatikler boyamıştı. Bu kez çeşmeyi ben kendim boyadım. 4 gün sürdü. Arada yardım edenlerde oldu. Çeşme her sene boyandığı için öncelikle önceki boyanın kazınması gerekiyor. Pürmüz ile kazıyoruz. Daha sonra yeni boyayı vuruyoruz. Başka türlü de olmuyor. Boya masrafı 200 TL' ye mal oluyor. 50 lira da baskıya veriyoruz. Toplam maliyeti 250 TL oluyor. Bir daha ki seneye şampiyonun değişeceğini zannetmiyorum. Ancak değişirse de yeni şampiyonun renkleri ile boyanacak." dedi.

    Şamlar köyünde oturan 17 yaşındaki fanatik Galatasaray taraftarı Erol Yamaner, çeşmenin boyanmasında kendisinin yardımcı olmadığını, Fenerbahçe'yi sevmediğini ve bir dahaki sene çeşmenin yeniden sarı kırmızı renklere boyanacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar