EuroBasket 2017'nin kurası çekildi

- Türkiye'nin ev sahibi ülkeler arasında yer aldığı 2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın grup kura çekimi İstanbul'da yapıldı - A Milli Basketbol Takımı, 24 ülke milli takımının katılacağı şampiyonada , Büyük Britanya, Rusya, Sırbistan, Letonya ve Belçika ile D Grubu'nda yer aldı

Google Haberlere Abone ol
EuroBasket 2017'nin kurası çekildi

İSTANBUL (AA) - A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2017) D Grubu'nda Büyük Britanya, Rusya, Sırbistan, Letonya ve Belçika ile eşleşti.

Türkiye'nin ev sahibi ülkeler arasında yer aldığı EuroBasket 2017'nin kura çekimi Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Kura çekimine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, milli takım oyuncuları ile uluslararası basketbol camiasından çok sayıda davetli katıldı.

EuroBasket 2017 kurasını, ev sahibi 4 ülkenin efsanevi basketbolcuları çekti. Türkiye'den Mirsad Türkcan, Finlandiya'dan Hanno Mottola, Romanya'dan Gheorghe Muresan ve İsrail'den Miki Berkovich'in çektiği kura sonucu EuroBasket 2017'nin grupları şu şekilde oluştu:

A Grubu (Finlandiya-Helsinki): Polonya, Yunanistan, Fransa, Finlandiya, İzlanda, Slovenya

B Grubu (İsrail-Tel Aviv): Ukrayna, İsrail, Litvanya, Gürcistan, İtalya, Almanya

C Grubu (Romanya-Cluj): Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Karadağ, Romanya, Macaristan

D Grubu (Türkiye-İstanbul): Büyük Britanya, Rusya, Sırbistan, Letonya, Türkiye, Belçika

Dört ülkede, 31 Ağustos-17 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenecek turnuvada grup maçları Türkiye (İstanbul), Finlandiya (Helsinki), Romanya (Cluj) ve İsrail'de (Tel Aviv) oynanacak. 24 ülkenin altışarlı 4 grupta mücadele edeceği şampiyonanın 2. tur ve finalleri İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak. Milli takım, grup maçlarında Ülker Sports Arena'da parkeye çıkacak.

Yorumlar