EURO 2016'nın şampiyonu Portekiz

Portekiz, Fransa'yı 1-0 yenerek EURO 2016 şampiyonu oldu

Google Haberlere Abone ol
EURO 2016'nın şampiyonu Portekiz
Fransa'da düzenlenen EURO 2016 Şampiyonası'nın final maçında uzatmalarda Portekiz, Fransa'yı 1-0 yenerek şampiyon oldu. Portekiz, maçın ilk dakikalarında sakatlanarak oyun dışı kalan kaptan Ronaldo olmadan Fransızlar karşısında büyük bir başarı elde etti. Maçın normal süresi olan 90 dakikada yenişemeyen takımlar uzatmalara gitti. Portekiz uzatma dakikalarında bir gol bularak Avrupa Şampiyonu oldu. 

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) finalinde Fransa ile Portekiz arasında oynanan maçın 90 dakikalık normal süresi 0-0 sona erdi.

10. dakikada Payet'in soldan ceza sahasına ortasında savunmanın arkasına sarkan Griezmann, topa düzgün bir kafa vuruşu yaptı. Kaleci Patricio ağlara gitmekte olan topu son anda kornere tokatladı.

Aynı dakikada Payet'in soldan kullandığı kornere penaltı noktasının önünde yükselen Giroud'un kafa vuruşunda top kaleci Patricio'nun üstüne gitti.

RONALDO SAKATLANARAK OYUN DIŞI KALDI

Ronaldo'yu sakatlayan darbe 8. dakikada Dimitri Payet'ten geldi. Orta alanda topla buluşan Portekizli futbolcu, Patrice Evra'dan sıyrılmaya çalışırken, arkadan gelen Payet, dizine sert bir darbede bulundu.



Cristiano Ronaldo aldığı darbe sonucu yere yığılıp kalmasına rağmen hakem Mark Clattenburg oyunu devam ettirdi. Daha sonra oyun durdu ve Ronaldo yaklaşık 2 dakika süreyle tedavi gördü.



Tedavisinin ardından oyuna devam eden Ronaldo, ağrıları artınca 25. dakikada teknik direktör Santos'a, "Beni çıkar" işaretini yaptı ve yere oturdu. Yıldız futbolcu saha içinde sedyeyi beklerken gözyaşlarına boğuldu.



Ronaldo, oyundan çıkarken kaptanlık pazubandını Nani'ye bırakırken, yerine giren isim Quaresma oldu.

 

Yorumlar