ETU Triatlon Avrupa Kupası Finali

- 38 ülkeden 350 sporcunun kayıt yaptırdığı organizasyon hafta sonu Alanya'da yapılacak

Google Haberlere Abone ol
ETU Triatlon Avrupa Kupası Finali


ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenecek ETU Triatlon Avrupa Kupası Finali hazırlıkları tamamlandı.

Avrupa Triatlon Birliğinin (ETU) düzenlediği, Türkiye Triatlon Federasyonu, Alanya Belediyesi ve Alanya Kaymakamlığının katkılarıyla gerçekleştirilecek Triatlon Avrupa Kupası Finali, cumartesi günü Galip Darı Plajı'nda başlayacak. 38 ülkeden 350 sporcunun kaydını yaptırdığı organizasyon, iki gün sürecek.

Kaymakam Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, Alanya'nın bir triatlon markası haline geldiğini söyledi. 80 binin üzerinde sporcuyu ağırlayan Alanya'nın sporun başkenti konumunda olduğunu ifade eden Tanrıseven, "Bu 3. triatlonum. Hepsi çok profesyonelce gerçekleştirildi. Özellikle Alanya iklimi, doğası ile triatlonun yapılmasına son derece elverişli. İnşallah güzel bir etkinlik ile bunu bir daha gerçekleştireceğiz." dedi.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise 26. kez triatlona ev sahipliği yapacaklarını kaydetti. Hafta sonunda gerçekleşecek finalin hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Yücel, yarışlara 38 ülkeden yaklaşık 350 sporcunun katılacağını bildirdi.

Yücel, hafta sonu çocukların yarıştığı, yüzme ve koşu branşlarında oluşan Aquathlon Türkiye Şampiyonası'nın da ilk kez Alanya'da yapılacağını kaydederek, 8-13 yaş grubundan oluşan 250 sporcunun yarışacağını ifade etti.

ETU Başkanı Renato Bertrandi, hava sıcaklığı ve iklimiyle Avrupa Finali'ne her şeyin uygun olduğunu belirtti.

İyi bir final olmasını temenni eden Bertrandi, "Alanya ile ilgili çok güzel hatıralarım var. Alanya'daki genel kurulda başkan olarak seçilmiştim. 26 yıllık geleneksel triatlonu devam ettiriyorsunuz. Biz de birlik olarak çok sayıda faaliyette bulunduk. Triatlonu daha da ileriye götürmeye çalıştık. Cumartesi ve pazar günü gerçekleşecek organizasyonun güzel yarışlara sahne olmasını diliyorum." diye konuştu.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ise Alanya'nın Avrupa'da en çok yarış yapılan ikinci bölge olduğunu vurguladı. Buna katkı sağlayan herkese teşekkür eden Güneş, "Alanya'da bu yıl 2 farklı olay yaşayacağız. Birincisi bizim minikler olarak adlandırdığımız 8-13 yaş grubu arasındaki sporcuların oluşturduğu Aquathlon Türkiye Şampiyonası. Bu sporcularımız, yüzme ve koşu alanlarında yarışacak. Buradaki sporcularımızı ülkemizin geleceği olarak görüyoruz. Diğer taraftan Avrupa Triatlon Kupası Finali'ni de gerçekleştireceğiz. Avrupa Kupası Finali'nin yapılması husunda Renato'ya ayrıca teşekkür ediyorum. Alanya'da yapılması hususunda talebimizi kırmadı." değerlendirmesinde bulundu.



Yorumlar