"Eskrimi 81 ile götürmeyi istiyoruz"

- Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Vekili Uykun: "Sporcu sayımızı daha yukarılara çekmeyi hedefliyoruz" - "İrem Karamete 93 yıl sonra ilk defa eleme usulüyle olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. İnşallah oradan da madalya bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Eskrimi 81 ile götürmeyi istiyoruz"


AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Uykun, eskrimi 81 ile götürmeyi ve sporcu sayısını yukarılara çekmeyi istediklerini söyledi.

Uykun, Afyon Kocapete Üniversitesi Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu Spor Salonu'ndaki Üniversitelerarası Eskrim Şampiyonası'nın son gününde yaptığı açıklamada, 2007 yılından bugüne kadar resmi olarak eskrimde il sayısında 52'ye ulaştıklarını ifade etti.

Lisanslı sporcu sayısının 11 bine geldiğini belirten Uykun, "Şu anda faal olarak eskrim yapan sporcu sayımız ise 3 bin civarında. Biz göreve geldiğimizde 70 olan antrenör sayısını yaklaşık 800'e ve 90 olan hakem sayımızı da 900'lere kadar yükselttik. Eskrimin olimpiyatlara gitmesiyle beraber bizim de üzerimize düşen görev ve yük arttı. İnşallah 81 ile eskrimi götürmeyi ve sporcu sayımızı daha yukarılara çekmeyi istiyoruz." diye konuştu.

Uykun, 15 gün önce Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılan eleme müsabakalarında flore dalında olimpiyatlara katılma hakkı elde eden İrem Karamete'nin eskrim ve spor tarihine altın harflerle yazılacak bir başarı elde ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlara eskrim dalında tarihimizde ikinci sporcumuzu göndereceğiz. İlki bundan 32 yıl önce davet usulüyle bir sporcumuz katılmıştı. İrem Karamete 93 yıl sonra ilk defa eleme usulüyle olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. İnşallah oradan da madalya bekliyoruz. Bu başarının maddi ve manevi olarak çok büyük bir anlamı var."

Yorumlar