Eskrimde Avrupa Şampiyonası hazırlıkları sürüyor

- Erkek Kılıç Milli Takımı Antrenörü Sturbabin: "Başarı şansımız yüksek, iyi hazırlanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Eskrimde Avrupa Şampiyonası hazırlıkları sürüyor


ANKARA (AA) - Eskrimde Erkek Kılıç Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Ankara'da sürdürüyor.

Polonya'nın Torun kentinde 20-24 Haziran tarihlerinde düzenlenecek organizasyonun hazırlıklarına Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) devam eden milli takımın Ukraynalı antrenörü Valery Sturbabin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Şampiyonanın hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Sturbabin, milli sporcular Enver Yıldırım, Mehmet Fatih Ant, İbrahim Ahmet Ant ve Murat Topgül'ün turnuvadan iyi derecelerle döneceklerine inandığını dile getirdi.

Olimpiyatlarda sıralamayı belirleyecek şampiyonanın önemine değinen Ukraynalı antrenör, "Başarı şansımız yüksek, iyi hazırlanıyoruz. Sporcularımızın mental olarak da kendilerini hazırlamaları, kazanacaklarına inanmaları gerekiyordu. İrem Karamete'nin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etmesi sporcuları olumlu yönde etkiledi. Bu başarı eskrimde uzun yıllardır elde edilmemiş. Diğer eskrimcilerin hedeflerini yükseltti." diye konuştu.

Şampiyonada madalya mücadelesi verecek milli eskrimci Enver Yıldırım ise şampiyonanın son gününde çıkacağı müsabakada, çalışmalarının karşılığını alacağa inandığını söyledi.

Yoğun bir antrenman programı uyguladıklarını vurgulayan Enver, "Avrupa Şampiyonası, bu sezon için olimpiyatlardan sonra en prestijli turnuva. Olimpiyatlardan önce sezonun son büyük organizasyonu olması nedeniyle katılım diğerlerine göre az olacaktır. Yine de çekişmeli ve keyifli geçeceğine inanıyorum. Şampiyonanın altından başarıyla kalkacağız." ifadelerini kullandı.

Milli takım, şampiyona hazırlıklarını yarın yapacağı son antrenmanla tamamlayacak.

Yorumlar