Eskişehirspor'dan 'UEFA' açıklaması

UEFA'nın, şike soruşturmasında adı geçen kulüplerden Eskişehirspor yaptığı açıklamada, "UEFA tarafından yapılan inceleme, Yönetim Kurulumuz tarafından dikkatle takip edilecek ve istenilen ilave bilgi ve belgeler de, işbirliği içinde sunulacaktır."...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirspor'dan 'UEFA' açıklaması

UEFA'nın, şike soruşturmasında adı geçen kulüplerden Eskişehirspor yaptığı açıklamada, "UEFA tarafından yapılan inceleme, Yönetim Kurulumuz tarafından dikkatle takip edilecek ve istenilen ilave bilgi ve belgeler de, işbirliği içinde sunulacaktır." denildi.

UEFA'nın, 2011'de başlayan şike sürecine adı karışan Sivasspor ile Eskişehirspor'u Avrupa Ligi'nden men edebileceği belirtildi. Bunun üzerine Eskişehirspor konuya ilişkin resmi internet sitesinden flaş bir açıklama yaptı. "Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA’nın ilk defa uygulamaya koyduğu ağır 'Mali Fair-Play' ve lisanslama koşulları, kulübümüz tarafından eksiksiz yerine getirilerek, UEFA Lisansının alındığı, daha önceki bir tarihte kamuoyuna duyurulmuştu." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Lisanslama aşamasında, Türkiye’de yaşanan şike olaylarında, kulübümüzde o dönemde görev alan bazı kişilerin şike sürecinde adlarının geçmesi nedeniyle, konuya ilişkin gerekli açıklama, bilgi ve belgeler TFF aracılığı ile UEFA’ya sunulmuştur. 19 Mayıs 2014 tarihinde UEFA tarafından kulübümüze gönderilen yazıda, şike sürecinin incelenmesine yönelik UEFA Disiplin Talimatı kapsamında kulübümüzün incelemeye alındığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

Bugün akşam saatlerinde, UEFA tarafından gönderilen bir başka yazıda, UEFA Genel Sekreterliği ve UEFA Disiplin Müfettişliği'nin talebi üzerine konunun UEFA temyiz organına intikal ettirildiği ve mevcut durumun 02 Haziran 2014 tarihinde karara bağlanacağı; disiplin birimlerine, varsa gerekli belgelerin 01 Haziran 2014 Tarihine kadar gönderilmesi gerektiği tarafımıza bildirilmiştir. Kulübümüzün, şike olayları ile ilgili yapılan tüm soruşturmalarda müdahil olmadığı ve herhangi bir ceza almadığı kamuoyunun malumudur. UEFA tarafından yapılan inceleme, Yönetim Kurulumuz tarafından dikkatle takip edilecek ve istenilen ilave bilgi ve belgeler de, işbirliği içinde sunulacaktır."

CİHAN

Yorumlar