Eskişehirspor: Bizimle masaya oturmadıkları sürece Tarık’ı kimseye satmayacağız

Eskişehirspor Kulübü Teknik Asbaşkanı Mehmet Akman, futbolcuları Tarık Çamdal'ın bugün itibariyle Eskişehirspor Yönetim Kurulu tarafından süresiz kadro dışı bırakıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirspor: Bizimle masaya oturmadıkları sürece Tarık’ı kimseye satmayacağız

Eskişehirspor Kulübü Teknik Asbaşkanı Mehmet Akman, futbolcuları Tarık Çamdal'ın bugün itibariyle Eskişehirspor Yönetim Kurulu tarafından süresiz kadro dışı bırakıldığını söyledi.

Bu durumun Tarık ile ilgili transfer dedikodularından kaynaklandığını ve buna kendilerinin de çok üzüldüğünü aktaran Akman, "Tarık bizim sezon sonuna kadar oyuncumuz. Bizimle masaya oturup, istediğimiz rakamları vermedikleri sürece hiç bir kulübü Tarık devre arasında satmayacağız.Bu kadar net konuşuyorum." dedi.

Akman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Eskişehirspor Kulübü oyuncularından Tarık Çamdal bugün itibariyle Eskişehirspor Yönetim Kurulu tarafından süresiz kadro dışı bırakılmıştır. Bunun gerekçesi olarak bildiğiniz gibi belli bir süreden beri süre gelen transfer dedikoduları kulübümüzün bir takım değerlerine zarar vermiştir. Bunun sebep olması nedeniyle bizlerde tabi bu konuda sürecin bu hale gelmesinden rahatsız ve çok üzüntü duyuyoruz." diye konuştu.

KENDİLERİNİ TÜRK FUTBOLUNUN LOKOMOTİFİYİZ DİYENLER ŞAPKALARINI ÖNLERİNE ALIP DÜŞÜNSÜNLER

Kendilerine Türk futbolunun lokomotifi olarak gören takımlara da seslenen Akman, "Şunu da söylüyorum. Lütfen kendilerine 'Türk futbolunun lokomotifiyiz' diye değerlendiren kulüplerin 22 yaşındaki, henüz çıkışı yeni emareleri gösteren, bir futbolcuya vermiş oldukları zararları kendi şapkalarını önlerine koyup düşünsünler." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu futbolcu kardeşimiz biliyorsunuz kadro dışı kaldığı zaman futbolcunun kadro dışı kalması kadar zor bir şey yoktur. Bundan bizlerde çok üzüntü duyuyoruz. Ama kulübümüzün bir duruşu, değerleri var. Bunlardan ödün verme şansımız kesinlikle olamaz. Lütfen bu şapkayı önlerine koyup düşünsünler. Yapmış oldukları davranışların futbol kamuoyuna ne kadar büyük bir olumsuz tepkiyle karşılaştıklarının farkındadırlar muhtemelen. Bu hale gelmesini istemezdik."

Tarık Çamdal'ın Galatasaray ile anlaşma imzaladığı yönünde çıkan haberleri de yalanlayan Akman, böyle bir durumun olmadığını vurguladı.

"Tarık Çamdal ile anlaşma imzalandığı yönünde söylemler var. Bir takım kulüple ama ismi bahsi mevzu değil. İşte herkes biliyor bu kulübün kim olduğunu." diyen Akman, şöyle konuştu:

"Zaten yasal olarak böyle bir şeyin mümkün olmadığını vurgulamak lazım. Kendisi de böyle bir imza atmadığını vurguluyor. Sizin rızanız olmadan 'benim böyle bir şeye imza atılmasına izin vermeyeceğim' cümlesini kullanıyor. Ama bunları tabi süreç gösterecek."

Eskişehirspor Kulübünün duruşunu ve değerlerini korumak zorunda olduklarını belirten Akman, "Süreci bundan sonra hep beraber göreceğiz. Net vurguluyorum.Hiç bir futbolcu ve hiç bir yönetici Eskişehirspor Kulübünden daha büyük değildir. Bu kulübün değerleri her şeyin üzerindedir. Çünkü bu kulüp Anadolu’nun köklü takımlarından bir tanesidir. Hatta en önemli kulüplerinden bir tanesi. Bizler yönetim kurulu olarak böyle bir zafiyetin oluşmasına asla izin vermeyiz. Bedeli ne olursa biz bu bedeli de ödemeye hazırız zaten." dedi.

BİZİMLE MASAYA OTURMADIKLARI SÜRECE TARIK'I KİMSEYE SATMAYACAĞIZ

Tarık'ın halen kendilerinin oyuncusu olduğunu ve sezon sonuna kadar anlaşmasının bulunduğunu hatırlatan Akman, "Tarık bu yılın sonuna kadar bizim sözleşmeli futbolcumuz. Tekrar vurguluyorum. Biz Tarık ile devre arası bir Ocak itibariyle resmi anlaşma hakkı doğduğu andan itibaren anlaşmamızı yaparız. Ama Eskişehirspor Kulübüne de çok komiksel rakamlar teklif ediliyor." diyerek, şunları söyledi:

"İnanılmaz rahatsızlık duyuyoruz.'Bu rakamları veririz. Eskişehirspor Kulübü nasıl olsa yılsonu sözleşmesi biteceğinden dolayı bu rakama evet der. Bizde Tarık'ı ikinci dönem kadromuzu katarız' mantığı, düşüncesi varsa eğer, bunu unutsunlar. Bunu net vurguluyoruz. Tarık Çamdal'ı bizimle masaya oturup bizim istediğimiz rakamları vermedikleri sürece hiç bir kulübü devre arasında satmayacağız.Bu kadar net konuşuyorum."
CİHAN

Yorumlar