Eskişehir'deki yapımı süren statta inceleme

- Spor Genel Müdür Yardımcısı Türk: "Önümüzdeki 5-6 aylık kısmı heba etmemek adına, stadyumu tam hazır olmadan açmayı düşünmüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'deki yapımı süren statta inceleme


ESKİŞEHİR (AA) - Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ile Eskişehir'de yapımı süren 35 bin seyirci kapasiteli statta incelemelerde bulundu.

Türk, stattaki incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de 21 stadyum projesini hayata geçirdiklerini anımsatarak, Eskişehir'deki stadın mimarisiyle ve yeri açısından, en iyilerden olduğunu söyledi.

Stattaki çalışmaların devam ettiğini aktaran Türk, şöyle konuştu:

"Eskişehirspor camiasının sabırsızlığını ve heyecanını anlıyorum. Kentteki 35 bin seyirci kapasiteli stattaki işlerin yüzde 99'u bitmiş. Zeminin bakım süreçleri var. Zeminde çok sorun görünmüyor. Stadyumu doğru ve istenilen zamanda yetiştirmeye çalışacağız. Önümüzdeki 5-6 aylık kısmı heba etmemek adına, stadyumu tam hazır olmadan açmayı düşünmüyoruz. Kurban Bayramı'ndan sonra zeminle ilgili testlere bakacağız. Bayramdan sonraki süreçte bir test maçı ve inceleme yapacağız."

Kulüp başkanı Halil Ünal ise Türkiye'nin en güzel statlarından birisinin Eskişehir'de inşa edildiğini dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Eskişehirspor'un maçlarını oynadığı mevcut stattaki manevi enerjinin bittiğini ifade eden Ünal, "Biz orada maç yapmak istemiyoruz. Ancak biz Elazığspor maçını da yeni stadımızda oynayamayacağız. Herkes gece gündüz çalışıyor. Her şey hayırlısıyla olacak." diye konuştu.

Yorumlar