Eskişehir Yurtkur Basketbol Türkiye şampiyonu oldu

Bölgeler arası 29. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Basketbol Turnuvası'nın Türkiye şampiyonu bugün oynanan final maçıyla belli oldu.Bafra Spor Salonu'nda toplam 16 takımın katıldığı turnuvada oynanan final etabına 4 takım...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir Yurtkur Basketbol Türkiye şampiyonu oldu

Bölgeler arası 29. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Basketbol Turnuvası'nın Türkiye şampiyonu bugün oynanan final maçıyla belli oldu.

Bafra Spor Salonu'nda toplam 16 takımın katıldığı turnuvada oynanan final etabına 4 takım kaldı. Final maçında Konya Bölge Müdürlüğü ile Eskişehir Bölge Müdürlüğü 1.'lik için, Gaziantep Bölge Müdürlüğü ile Denizli Bölge Müdürlüğü 3.'lük için mücadele etti.

Günün ilk maçında Gaziantep YURTKUR Bölge Müdürlüğü, Denizli YURTKUR Bölge Müdürlüğü'nü 68-35 yendi ve turnuva 3.'sü oldu. İkincilik ve şampiyonu belirleyecek olan final maçında ise Eskişehir YURTKUR Bölge Müdürlüğü, Konya YURTKUR Bölge Müdürlüğü takımını 61-55 yendi.

Başa baş geçen mücadelede büyük heyecan yaşandı. Final maçında her iki takımda birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı. Maçın ilk periyotunu 18-16 Konya YURTKUR alsa da 2. periyotta Eskişehir YURTKUR 18-17 maç skorunu eşitledi. 3. periyotta 14 -3 üstünlük sağlayan Eskişehir YURTKUR, son periyotta da 13-12 üstünlük sağlayarak rakibini 61-55 mağlup etti ve turnuvanın şampiyonu oldu.

Kutlamaların ve çekilen fotoğrafların ardından yapılan törenle oyunculara madalya verilirken ilk 4'e giren takımlara kupaları verildi. İlk 4'e giren takımlara kupa ve madalyalarını sırasıyla YURTKUR Bafra Müdürü Ünsal Uludağ, Müdür yardımcısı Hüseyin Taş, Samsun Bölge Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Hüseyin Tortul, Bafra YURTKUR Sosyal Çalışma sorumlusu Murat İrge takdim etti.

Yapılan törenin ardından takımlar şampiyonluklarını doyasıya kutladı.

CİHAN

Yorumlar