Eskirim, yeniden yapılanıyor

Dünyaca ünlü Ukraynalı Eskrim Antrenörü Valery Shturbabin, Türk eskrim antrenörlerinin eğitimini sağlayacak.     Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Muminhan Bilgin, dünyanın en önemli antrenörlerinden birisinin Türkiye'de...

Google Haberlere Abone ol
Eskirim, yeniden yapılanıyor

Dünyaca ünlü Ukraynalı Eskrim Antrenörü Valery Shturbabin, Türk eskrim antrenörlerinin eğitimini sağlayacak.

    Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Muminhan Bilgin, dünyanın en önemli antrenörlerinden birisinin Türkiye'de çalışmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "2007 Türk eskrimi çıkışa başlamıştır. 1923'te kurulmuş 2007'ye kadar uyku dönemi geçirmiştir. Federasyonumuz bünyesinde 3 bin faal, 10 bin lisanslı sporcumuz bulunlakta. Türk eskrimini dünya seviyesine getirmek için çalışıyoruz. Dünyaca ünlü Ukraynalı antrenör Valery Shturbabin antrenörlerimize eğitim verecek. Kılıç dalında eğitimci ordumuzu daha iyi bir seviyeye getirmek için kendisiyle bir sözleşme imzalıyoruz. İkinci kademe ve daha üst antrenörlerimizin seminerlerle birlikte geliştireceğiz. Eğitim çok önemli, 2010 yılına kadar antrenör sayımız çok düşüktü. Bugün 121 tane ikinci kademe antrenörümüz var. Anadolu'nun her yerinde iyi eğitim veren antrenörlere ihtiyacımız var." yorumunu yaptı.

Türkiye'de öncelikle antrenörlerin olması gerektiğini savunan Valery Shturbabin,"Antrenör olmazsa sporcu da olmaz. Büyük bir seminerimiz olacak, bundan sonra proğram dahilinde çalışmalarımızı devam edecek." dedi.

CİHAN

Yorumlar