Eski Galatasaraylılardan derbi değerlendirmesi

- Sarı-kırmızılı ekibin eski teknik direktörü Güler: "Beşiktaş için şampiyonluk yolunda önemli bir müsabaka ama Galatasaray da 5. olup, her ihtimale karşı Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek istiyor" - Eski futbolcu Ayhan Akman: "Beşiktaş'ın bu kadar puana ihtiyaç duyduğu haftada bu maçtan galibiyetle ayrılması ihtimalini yüksek görüyorum ama Galatasaraylı oyuncuların da sonuna kadar karşılaşmaya asılmasını bekliyorum" - Necati Ateş: "Beşiktaş, bu maça açık ara favori çıkıyor. Aralarında 28 puan var. Çok ciddi bir fark" - Gökhan Zan: "Oyun anlayışı, oyuncu kaliteleri ve sezon performanslarına baktığımızda Beşiktaş, Galatasaray'ın çok önünde görünüyor"

Google Haberlere Abone ol
Eski Galatasaraylılardan derbi değerlendirmesi


İSTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında 8 Mayıs Pazar günü yapılacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesinde sarı-kırmızılı takımda görev almış teknik direktör ve eski futbolcular, önemli müsabaka hakkında Anadolu Ajansı'na (AA) yorumda bulundu.

Eski Galatasaray Teknik Direktörü Cevap Güler, AA'ya yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı takımın iyi savunma yapması durumunda derbiden puan alabileceğini söyledi.

Güler, Galatasaray'ın UEFA'dan gelen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını gelecek sezon çekmek için ilk 5'e girmek isteyeceğini vurgulayarak, "Çok kolay bir maç olmayacak. Derbilerin, kendine ait stresi ve mücadelesi olacak. Kamuoyunda o kadar büyük ilgi oluşturmadı ama önemli bir maç. Beşiktaş için şampiyonluk yolunda önemli bir müsabaka ama Galatasaray da 5. olup, her ihtimale karşı Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek istiyor. Osmanlıspor'un haftaya Beşiktaş ile karşılaşacağı düşünüldüğünde Galatasaray'ın derbiden puan alması lazım. Puan alırsa, beşincilik şansı artacak. Galatasaray, bu durumdan faydalanmak isteyecektir." diye konuştu.

Şampiyonluk yarışının Galatasaray'ı çok fazla ilgilendirmediğini aktaran Cevat Güler, "Galatasaray'ın birincilik veya ikincilik şansı yok ama tutunabileceği her yerde tutunabilmeli. Altıncı bitirmekle, beşinci bitirmek arasında çok büyük fark var. Kendi içinde stresli ve iyi bir maç olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Deneyimli futbol adamı, Beşiktaş'ın ileride oynayan futbolcularının formda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Beşiktaş'ta Gomez ve Quaresma, oldukça formda. Oğuzhan, Hutchinson ve Sosa, iyi performans sergiliyor. Beşiktaş'ın ileri altılısı çok iyi. Galatasaray'ın savunması sıkıntılı ama bir arada oynadıklarında bunu halledeceklerdir. Her maçın kendine göre havası var. Kimin hangi taktikle oynayacağını, ön plana çıkan oyuncuları belirleyecek. Beşiktaş'ın ilerideki 6 oyuncusu, skora etki edebilecek futbolcular. Galatasaray'da da Podolski, Yasin, Selçuk ve Sneijder önemli oyuncular. Derbide ön plana çıkacaklardır. Galatasaray'da Muslera'nın da önemi büyük. Sarı-kırmızılıların topu ayağında tutma ve gol atmada sıkıntısı yok. Öncelikli problemleri savunma. Savunmayı bütün takım yaparsa, bu karşılaşmadan puan alacaklardır."


- Ayhan Akman: "En ufak hataları, Beşiktaş'ı şampiyonluktan edebilir"


Galatasaray ve Beşiktaş'ta forma giyen eski milli futbolcu Ayhan Akman, en ufak hatanın siyah-beyazlı takımı şampiyonluktan edebileceğini dile getirdi.

Beşiktaş'ın konum itibarıyla puan kaybına tahammülü olmadığını ifade eden Akman, "Beşiktaş için çok daha önemli ve 3 puana ihtiyaç duyduğu bir maç. Bir müsabaka kredisi var gibi gözüküyor ama bunu Galatasaray karşılaşmasında doldurmak isteyeceklerini zannetmiyorum. En ufak hataları, Beşiktaş'ı şampiyonluktan edebilir." şeklinde görüş belirtti.

Kamuoyunda Galatasaraylıların, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemeyeceği yönünde yorumlar yapıldığını hatırlatan Ayhan Akman, şöyle devam etti:

"Herkes, 'Galatasaray, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemez.' diyor ama futbolcu öyle düşünmez. Futbolcular, oynadığı her maçı kazanmak için sahaya çıkar. Konuşulan şeyin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Galatasaraylı futbolcular, kötü giden sezonda kendini affettirme maçı olarak düşünebilir. Çok zor bir maç Beşiktaş'ı bekliyor. Galatasaray, ilk 5'e girmeyi kovalıyor ama stresi daha az hissedecekler."

Ayhan Akman, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında sonunu getirememe sorunu yaşadığını kaydederek, şunları ifade etti:

"Beşiktaş'ın en büyük problemi, baskısı yoğun maçlarda sorun yaşaması. Bu maçın altından kalkıp, kalkmayacakları merak konusu. Sonunu getiremiyorlar. Onun için ilginç bir maç bizi bekliyor. Beşiktaş'ın bu kadar puana ihtiyaç duyduğu haftada bu maçtan galibiyetle ayrılması ihtimalini yüksek görüyorum ama Galatasaraylı oyuncuların da sonuna kadar asılmasını bekliyorum. Değişik bir maç bizi bekliyor. Sneijder'in durumu belli değil. Galatasaray için büyük bir güç. Sneijder'in oynayacağını tahmin ediyorum. Sneijder ve Podolski, Galatasaray'ın ofansif gücünü etkileyen sporcular. Onların sahadaki performansı, Galatasaray'a galibiyeti getirebilir."


- Necati Ateş: "Beşiktaş, bu maça açık ara favori çıkıyor"


Eski Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş, Beşiktaş'ın maça açık ara favori çıktığını söylemesine rağmen, derbilerin favorisinin olmadığını vurguladı.

Karşılaşmanın iki takım için de önemli olduğunu aktaran Necati, "Galatasaray, kötü giden sezonda böyle maçları kazanarak taraftarını mutlu etmeye çalışacak. Beşiktaş, gerçekten çok iyi futbol oynuyor. Türk Telekom Arena'ya formda bir Beşiktaş geliyor. Galatasaray için çok zor bir maç olacak ama ne olursa olsun bu bir derbi." diye görüş bildirdi.

Galatasaraylı futbolcuların, gelecek sezon takımda kalabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden deneyimli golcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rezil giden bir senenin ardından, bu kadar rahat 'Ben burada kalırım.' düşüncesi olmaz. Önümüzdeki seneleri düşünerek oynayacaklar. Nasıl Fenerbahçe karşılaşması, Fenerbahçeliler için zorlu geçtiyse Beşiktaşlılar için de zorlu olacaktır ama bir de gerçek var; Beşiktaş, bu maça açık ara favori çıkıyor. Aralarında 28 puan var. Çok ciddi bir fark."

Necati Ateş, Galatasaray'ın ilk 5'e girebilmesi için derbinin çok önemli olduğunu belirterek, "Çok zor bir maç olacak. Mario Gomez, çok iyi durumda. Beşiktaş, takım olarak şampiyon olmayı çok istemiş. Çok iyi oynuyorlar. Vodafone Arena'nın açılmasıyla iyi bir hava yakaladı. Kim kazanır bilmiyorum ama güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Hem Galatasaray'ın hem de Beşiktaş'ın kazanmaya ihtiyacı var. Galatasaray taraftarı ve futbolcular çok üzüldü. Bu sezon çok yıprandılar. Ummadıkları anda aldıkları ceza, Burak Yılmaz'ın gitmesi, bu sezonun kötü gitmesine neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.


- Gökhan Zan: "Beşiktaş, Galatasaray'ın çok önünde görünüyor"


İki takımın da formasını terleten eski futbolcu Gökhan Zan, Beşiktaş'ın derbide Galatasaray'a göre çok önde gözüktüğünü söyledi.

Galatasaray'ın da sahaya galibiyet için çıkacağını belirten Gökhan Zan, "Galatasaray'ın Türkiye Kupası finali öncesi sahasında son derbiye çıkacak olması da kendi prestiji açısından önemli. Beşiktaş için de çok önemli bir viraj. Bu virajı hasarsız kapatıp, son iki hafta öncesi rakibiyle arasındaki puan farkını korumak isteyecek. Oyun anlayışı, oyuncu kaliteleri ve sezon performanslarına baktığımızda Beşiktaş, Galatasaray'ın çok önünde görünüyor. Beşiktaş orta saha ve forvet oyuncuları çok etkili olarak gözükürken, bir o kadar da zaafı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ın en büyük zaafı, defans bloğu. Bu bölgedeki oyuncuların önünde Hutchinson'ın olması, defansı rahatlatıyor. Hutchinson, Beşiktaş'ın omurgası durumunda. Ceza sahası içinde ve çevresinde çok iyi organize oluyorlar." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın bu sezon sahanın her yerinde zaafı bulunduğunu dile getiren Gökhan Zan, "Galatasaray'da sezon başından beri, hoca sorunları, transfer politikası sorunu ve oyuncu istikrarsızlığı var. Beşiktaş'ı herkes favori gösterebilir ama Galatasaray, sahasında ve seyircisi önündeki bu maçta camiasına ve taraftarına 3 puan hediye etmek isteyecektir." ifadelerini kullandı.



Yorumlar