Erzurum'da Türkiye-Hindistan dostluk yarışı

- Türkiye ve Hindistan Kısa Kulvar Sürat Pateni Milli Takımları, Erzurum'daki dostluk yarışında karşı karşıya geldi

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da Türkiye-Hindistan dostluk yarışı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye-Hindistan Kısa Kulvar Sürat Pateni Milli Takımları arasında dostluk yarışları yapıldı.

Erzurum'da kamp yapan Hindistan Kısa Kulvar Sürat Pateni Milli Takımı, düzenlenen organizasyonla Türkiye Milli Takımı ile karşılaştı.

Palandöken ilçesindeki 2 Binlik Buz Paten Salonu'nda yıldızlar ve gençler kategorilerinde yapılan yarışlarda 30 sporcu, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupa verildi.

Buz Pateni Federasyonu İl Temsilcisi Vedat Refayeli, yaptığı açıklamada, Hindistan Milli Takımı'nın yıldızlar ekibiyle yaklaşık 20 gündür Erzurum'da kamp yaptığını anımsattı.

İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla böyle bir organizasyon düzenlendiğini belirten Refayeli, şunları söyledi:

"Erzurum buz şehri, salonlarımız var. Hindistan'ın bu üçüncü gelişi. Federasyon olarak onlara güzel bir ortam hazırladık. Böyle bir organizasyon tertip ettik, Hindistan Milli Takımı yöneticileri de kabul etti. Amacımız iki ülke arasındaki bu dostluğu pekiştirmek. Hindistan bizim gibi sürat pateninde yeni. Dolayısıyla Erzurum'da acemiliğini de atmak istiyor. Sporcularımız yarışmalara çıktıkça daha çok tecrübe kazanacaklar. Bu sporcular aynı zamanda da geleceğin önemli sporcuları olacak."

Yorumlar