Erzurum'da EYOWF Komite Direktörleri toplantısı

- Spor Genel Müdürü Baykan: "Biz 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra 3 büyük organizasyon yaptık ve başarıyla tamamladık"

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da EYOWF Komite Direktörleri toplantısı


ERZURUM (AA) - Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Biz 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra 3 büyük organizasyon yaptık ve başarıyla tamamladık." dedi.

Mehmet Baykan başkanlığında Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Palan Otel'de, Avrupa Kış Oyunları Festivali (EYOWF) 2017 Komite Direktörleri toplantısı gerçekleştirildi.

Baykan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yaklaşık 2,5 ay önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini atlattığını ifade ederek, "Biz 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Erzurum'da Uluslararası Karate Turnuvası, Trabzon'da Okul Sporları Olimpiyatları ve Samsun'da İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası olmak üzere 3 büyük organizasyon yaptık ve başarıyla tamamladık. Kafileler ülkelerine mutlu şekilde döndü." diye konuştu.

Erzurum'da EYOWF 2017 için hazırlıkların devam ettiğini dile getiren Baykan, bu organizasyonu önce Bosna Hersek'in yapmasının planlandığını hatırlattı.

Türkiye'nin bu organizasyonu almadan önce EYOWF 2019'a talip olduğunu anlatan Baykan, şunları kaydetti:

"Aslında biz 2019'da bu oyunları alacaktık. 2017'yi Bosna Hersek yapamayınca bize verildi. Planlanan süreden 2 yıl önce yapacağımız bu organizasyon için hazırız. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları döneminde ülke olarak bir yandan Erzurum'da spor tesisleşmesi yaparken diğer yandan da organizasyon için çalışıyorduk. Bugün öyle bir sorunumuz yok. Oyunların yapılacağı tesisler tamam. Bütün enerjimizi bu organizasyona harcıyoruz. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç da 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nın ardından tüm yoğunluğunu Erzurum EYOWF 2017'ye verecek. Atlama kulelerinin rampaları 29 Ekim'de bitecek ve oyunlar öncesinde burada test yarışları yapılacak."

Toplantıya, Dış Organizasyonlar Daire Başkanı Ozan Hayri Çetiner, Strateji Daire Başkanı Mete Erol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, EYOWF Koordinatörü Orhan Atasoy, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu ve Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin de katıldı.

Katılımcılar daha sonra tesislerde inceleme yaptı.

Yorumlar