Erzurum'da atletizm heyecanı

- Uluslararası Bayrak ve Turkcell Büyükler Türkiye Şampiyonası, hafta sonu Erzurum'da yapılacak - Uluslararası Bayrak Yarışları, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota almak için mücadele veren 4x400 bayrak takımı için önem taşırken, Turkcell Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda ise sezonun en iyileri belli olacak

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da atletizm heyecanı


ANKARA (AA) - Uluslararası Bayrak ve Turkcell Büyükler Türkiye Şampiyonası, hafta sonu Erzurum'da yapılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen müsabakalarda, Türkiye ile birlikte 8 ülkeden katılım olacak. Turkcell Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda 71, bayrak yarışmalarında ise 75 atlet yarışacak.

Uluslararası Bayrak Yarışları, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota almak için mücadele veren 4x400 bayrak takımı için önem taşırken, Turkcell Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda ise sezonun en iyileri belli olacak. Kadınlar ve erkeklerde on beşer branşın yer aldığı Türkiye Şampiyonası'nda, kategorilerinde ilk 10'a giren sporculara para ödülü dağıtılacak.

Cezayir, Suudi Arabistan, Romanya, Ukrayna, Azerbaycan, Hindistan ve İran'dan katılım gösteren atletler, Türkiye Şampiyonası'nda tasnif dışı yarışacak, bayrak yarışmalarında ise kota alabilmek için en iyi derecelerini koşmaya çalışacak.


- Bayrakta ilk 16 kota alıyor


2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için kota mücadelesi veren erkekler 4x400 metre bayrak takımı, kota müsabakalarına geçen hafta sonu Slovakya'da yapılan PTS Atletizm Yarışmaları'nda başladı.

Jak Ali Harvey, Ramil Guliyev, Emre Zafer Barnes, İzzet Safer, Fatih Aktaş ve Furkan Şen'den oluşan milli takım, Erzurum'daki Uluslararası Bayrak Yarışları'nın ardından, 16 Haziran'da Stockholm Diamond Lig, 25 Haziran'da Romanya'daki Balkan Şampiyonası ve son olarak 6-10 Temmuz'da Amsterdam'daki Avrupa Şampiyonası'nda en iyi derecelerini koşmak için yarışacak.

4x400'de dünya sıralamasındaki ilk 16 takım kota alıyor. Geçen yıl Bahamalar'da yapılan Dünya Bayrak Şampiyonası'nda ilk 8 sırayı alan takımlar, Rio'ya gitmeyi garantilerken, Avrupa Şampiyonası'nın ardından, bu 8 takımdan sonra ilk 16'ya giren ekipler kota alacak. Sıralama, takımların bu sezon koştuğu en iyi iki derece toplanarak oluşturulacak. Türkiye, dünya sıralamasında 17. sırada yer alıyor.

Yorumlar