Erzurum sürat pateni Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Kısa Mesafe Sürat Pateni Dünya Gençler Şampiyonası 7- 9 Mart tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum sürat pateni Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Kısa Mesafe Sürat Pateni Dünya Gençler Şampiyonası 7- 9 Mart tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleştirilecek.

Erzurum kış sporlarında uluslararası bir şampiyonaya daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Uluslararası Paten Birliği (ISU) işbirliğinde 7- 9 mart tarihleri arasında Palandöken ilçesindeki Yenişehir Buz Pisti'nde gerçekleştirilecek. Dünya Şampiyonasına 39 ülkeden 201 sporcu katılacak. Türkiye Kısa Mesafe Sürat Pateni Dünya Gençler Şampiyonası'na 8 sporcu ile katılacak. Türk Milli Takımındaki 8 kişilik sporcuların 7'si Erzurum doğumlu.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, Palandöken Dağı'ndaki Polat Renaissance Otel'de basın toplantısı düzenledi. Kandemir, kısa mesafe sürat pateni dünya şampiyonasını Erzurum'da gerçekleşirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kandemir, 500, 1000, 1500 ve 1500 metre süper final yarışlarının yapılacağını ifade etti.

Fahrettin Kandemir, ayrıca 3 bin metre erkek ve kadın takımlar bayrak yarışının da yapılacağını kaydetti. Türkiye'nin 4 yıldır sürat pateni yarışlarında var olduğunu ve elde edilen başarıların çok iyi sayılacağına işaret etti. Buz sporlarında ciddi başarıların alınması için eğitimin önemli olduğuna dikkat çekti.

Ülkede çok sayıda beden eğitimi ve spor meslek yüksek okulu bulunmasına rağmen, buralardan geleceğin sporcularının yetiştirilmesine dair ciddi alt yapı çalışmalarının da gerçekleştirilemediğine dikkat çekerek, "Ülkemizde çok sayıda BESYO var. Ancak bu okullarda geleceğin sporcularının yetiştirilmesi için ciddi bir alt yapı yoktur." dedi.
CİHAN

Yorumlar