"Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru" projesi

- Erzurum'da, Türkiye ve İtalya'nın birlikte yürüttüğü AB fonları ile desteklenen proje çerçevesinde çalıştay düzenlendi - TKF Başkanı Yarar: - "Bu, bölgemize bir değer katma heyecanıdır, milli bir heyecandır. Biz bu heyecanın inşallah heba olmadığını, ülkemizde ve bölgemizde uygulandığını hep beraber görürüz"

Google Haberlere Abone ol
"Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru" projesi


ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Türkiye ve İtalya'nın birlikte yürüttüğü, Avrupa Birliği (AB) fonları ile desteklenen "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru" projesi kapsamında strateji ve eylem planı çalıştayı düzenlendi.

Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşma yapan Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Mehmet Yarar, bugünün bir milat olmasını ümit ettiğini belirtti.

Yarar, bugünden sonra bütün paydaşların özel arkadaşları atayarak, bu işin haftalık gelişim seyrini beraber yapmalarını umduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu, bölgeyi kalkındırma, değer katma ve milli bir heyecandır. Bu heyecanın inşallah heba olmadığını, ülkemizde ve bölgemizde uygulandığını hep beraber görürüz. O zaman, 'Bak ne güzel bir proje yaptık, bunu da uyguluyoruz' deriz. Bu bir senede yapılacak ama bunun uygulaması, uluslararası değerlere gelmemiz belki 10, belki 20 sene sürecek. İnşallah bu noktaya hep birlikte geliriz."

Proje takım lideri Francesco Comotti de başladıkları ve büyük önem verdikleri bu projeyi bırakmayarak ileri gitmek istediklerini aktardı.

Projedeki temel amacın bölge ekonomisini geliştirip büyütmek, bu ekonomi içinde çalışan herkese daha çok yarar getirmesini sağlamak olduğunu dile getiren Comotti, "Biz devletin, kamunun ve bütün bu kişilerin elinde yardımcı partner olmak istiyoruz. Sizinle çalışmak, yardımcı olmak amacımızdır. Belki bazı konularda ve noktalarda aynı fikirde değiliz ama aynı fikirde olmasak bile önemli olan bizim aynı sonuca gitmek istememiz." diye konuştu.

Çalıştaya, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, TKF yetkilileri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.


Yorumlar