Erzurum 2019 Kış Oyunları'na ön başvuruda bulundu

Erzurum 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'nı başarıyla gerçekleştirmesinin ardından, 2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOF)'na ön adaylık için başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum 2019 Kış Oyunları'na ön başvuruda bulundu

Erzurum 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'nı başarıyla gerçekleştirmesinin ardından, 2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOF)'na ön adaylık için başvuruda bulundu. Avrupa Olimpiyat Komiteleri EYOF Değerlendirme Komisyonu Başkanı ve 3 üye Erzurum'daki spor tesislerini inceledi.

    Erzurum uluslararası Avrupa Gençlik Kış Oyunları'na hazırlanıyor. Avrupa Olimpiyat Komiteleri EYOF Değerlendirme Komisyonu Başkanı Josef Liba ile komisyon üyeleri Katerina Nycova ve Guro Lıuam ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Ozan Çetiner ile komisyon üyelerinin katıldığı ön değerlendirme Toplantısı Palandöken Xanadu Otel'de gerçekleştirildi.

    EYOF Değerlendirme Komisyonu Başkanı Liba, Erzurum'un 2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunları'na adaylığından mutluluk duyduğunu söyledi. 2011 Kış Oyunları öncesinde de Erzurum'a değerlendirme toplantısı için geldiklerini ifade etti. Erzurum'un 2011'den bu yana iyi bir gelişme katettiğine işaret eden Liva, "Erzurum spor tesisleri ve çevre açısından iyi bir mesafe katetmiş. 2019'a kadar da yeni gelişmeler yaşayacağına inanıyorum. Erzurum'da 2 gün boyunca spor tesislerini ve şehri ziyaret edeceğiz. Erzurum'un 2019 EYOF'a adaylığından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

    Gençlik ve Spor Hizmetleri Erzurum İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan kış ve kış sporları ile Erzurum'un tarihi, kültürel ve çevre zenginliklerinin anlatıldığı sununun ardından komite üyeleri kış sporları tesislerinde ön incelemelerde bulundu.

    Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Süleyman Arısoy, gelecek temmuz ayında prosedür gereği EYOF için resmi başvuruda bulunacaklarını ve Ekim ayında da sonuçların açıklanacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar