Ertuğrul Sağlam: Trabzonspor maçı 3 puandan daha önemli anlamlar ifade ediyor

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor maçının Süper Lig'de alınacak 3 puandan daha çok Ziraat Türkiye Kupası maçında oynayacakları maç öncesi motivasyonlarını artıracağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Sağlam: Trabzonspor maçı 3 puandan daha önemli anlamlar ifade ediyor

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor maçının Süper Lig'de alınacak 3 puandan daha çok Ziraat Türkiye Kupası maçında oynayacakları maç öncesi motivasyonlarını artıracağını söyledi. Sağlam, "Oyuncularımızda işin bilincindeler. Onlarda bu maçı çok iyi yaşayıp geleceğimiz açısından kazanabileceğimiz bir çok değeri alıp geçirme zorunluluğunu biliyorlar." dedi.

    Eskişehirspor, Süper Lig'in 29. haftasında Eskişehir Atatürk Stadı'nda Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde başlayan antrenman yaklaşık 80 dakika sürdü. Futbolcular ısınma hareketleri ve düz koşunun ardından dar alanda pas çalışması yaptı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde Siyah-Kırmızılı ekip taktik ağırlıklı maç gerçekleştirdi. Tedavisi devam eden Diego, Kaleci Boffin ve bağırsak enfeksiyonu geçiren Hürriyet antrenmanda yer almadı.

    Antrenman öncesi deneyimli teknik adam gazetecilere hafta sonu oynayacakları Trabzonspor maçı ile ilgili konuştu.
     " Eskişehirspor camiası için çok önemli peş peşe 2 karşılaşma oynayacağız. Belki de hem kupada hem ligde geleceğimizi belirleyecek karşılaşmalar olacak. Ama tabi biz öncelikle Trabzonspor karşılaşmasını düşünüp o maçı kendi içimize düşünüyoruz. Tabi ligde bulunduğumuz konum itibariyle Trabzonspor Avrupa Kupasına katılmak için gelebileceğimiz yerle alakalı en önemli rakiplerimizden bir tanesi. dolayısıyla bu karşılaşmada iyi bir netice almamız gerekiyor."

    Trabzonspor'un çok iyi bir takım olduğunu vurgulayan Ertuğrul Sağlam, "Böyle iyi bir takım karşısında kazanmak istiyorsak onun için futbolun doğrularını ortaya koyup rakipten daha fazla mücadele edip, kazanmayı çok isteyip doğrularla hareket edip bu karşılaşmayı almayı hak edip, kazanmamız gerekiyor." diye konuştu.

    Trabzonspor maçının alınacak 3 puandan daha çok önemli olduğunu belirten tecrübeli hoca,sözlerini şöyle tamamladı:
     "Bu maçta alınacak 3 puanın, oynanacak iyi futbolun ve iyi mücadelenin sadece bu maçla alalı değil ondan sonra oynayacağımız perşembe günün ki bizim için çok önemli olan kupanın yarı finalindeki ikinci maç içinde bizi finale çıkaracak karşılaşma öncesinde de hem camianın motivasyonunu artırması hem de takımın öz güveninin tekrar yukarı çıkması açısından da bir başka önemi var. O yüzden Trabzonspor maçı ligle alakalı, bir 90 dakikada alınacak 3 puandan ibaret olmadığı gerçeği de ortada. Oyuncularımızda işin bilincindeler. Onlarda bu maçı çok iyi yaşayıp geleceğimiz açısından kazanabileceğimiz bir çok değeri alıp onlarda geçirme zorunluluğunu biliyorlar. O yüzden iyi hazırlandığımız bu karşılaşmadan istediğimiz puanları alıp hem de bizim geleceğimiz açısından bize bir çok açıdan katkı sağlayacak gerçekleri ve değerleri de ortaya çıkaracağıma inanıyorum." CİHAN

Yorumlar