Ersun Yanal: Tüm branşlarda tek ve değişmez hedef şampiyonluk

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin mücadele ettiği tüm branşalarda her zaman, tek ve değişmez hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kurumsal dergisi Terminal'e görüş veren Ersun...

Google Haberlere Abone ol
Ersun Yanal: Tüm branşlarda tek ve değişmez hedef şampiyonluk

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin mücadele ettiği tüm branşalarda her zaman, tek ve değişmez hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kurumsal dergisi Terminal'e görüş veren Ersun Yanal, son şampiyonluklarını, Türkiye'de teknik direktör olmanın zorluklarını, takımın ruhunu ve büyük Fenerbahçe Ailesi'ni dergi okuyucularıyla paylaştı.

Fenerbahçe'nin, mücadele ettiği tüm branşlarda her zaman, tek ve değişmez hedefinin şampiyonluk olduğunu dile getiren tecrübeli hoca, son derece deneyimli, profesyonel, ne yaptığını bilen ve takım ruhuna inanan bir oyuncu grubuna sahip olduklarını dile getirdi.

Milli takımlarda görev yapan sporcuların katkısına da değinen Ersun Yanal, bu oyuncuların özellikle sezonun zor anlarında büyük katkısı olduğunu, sezona damgasını vuran galibiyetlerin tesadüf olmadığını, kazanma azminin, son dakikaya kadar maça asılmanın, galibiyete inanmanın büyük etkisi olduğunu ifade etti.

En kritik dönemlerde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın takıma yoğun ilgisi ve desteği olduğunu ifade eden Ersun Yanal, "Zor anlarda o hep yanımızdaydı." dedi.

Futbol kulüplerine tam anlamıyla kurumsallığı getirmenin ve uygulamanın çok kolay olmadığını ifade eden tecrübeli teknik adam, röportajında şu ifadelere yer verdi:

"Fenerbahçe, Başkan'ımızın vizyonuyla kurumsallaşma yolunda en çok çaba sarf eden, yatırım yapan kulüp konumunda. Kulübümüz, futbol dışındaki tüm branşları, Fenerium, Fenercell gibi milyonlarca lira piyasa değeri olan markalarıyla, FB TV, Fenerbahçe dergisi, Radyo Fenerbahçe gibi medya organlarıyla, spor ve sosyal tesisleriyle, sosyal medyadaki aracılığıyla milyonlarca taraftarıyla sürekli iletişim halinde olmasıyla, kurumsallığı sürekli geliştirerek hayata geçiriyor ve öncülük yapıyor."

Röportajında Türkiye'de teknik direktör olarak çalışmanın güçlüklerine de değinen Ersun Yanal, işin zorluklarından çok keyifli taraflarına odaklandığını, futbolculara da her zaman bunu tavsite ettiğini anlattı.

Tüm bunların futbolun içindeki unsurların ortak sorunu olduğunu kaydeden Ersun Yanal, "Türkiye'de ve özellikle Türkiye'nin en büyük takımı Fenerbahçe'de görev yapmaktan büyük bir mutluluk ve keyif duyuyorum. Onun dışındaki zorluklar, baskılar, sorunlar gelir geçer, mutluluk ve gurur baki kalır." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar