Ersun Yanal: Tarihin anlatacağı bir şampiyonluk oldu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, herkesin ve tarihin anlatacağı bir şampiyonluk aldıklarını söyledi.Spor Toto Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, 33. hafta maçında Kardemir Karabükspor'u 4 - 0 mağlup...

Google Haberlere Abone ol
Ersun Yanal: Tarihin anlatacağı bir şampiyonluk oldu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, herkesin ve tarihin anlatacağı bir şampiyonluk aldıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, 33. hafta maçında Kardemir Karabükspor'u 4 - 0 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Ersun Yanal, "Bugün şampiyonluğun gala gecesi vardı. Bugün taraftarlarımızla bu sezonun veda maçını oynadık. Güzel bir oyunla veda ettik. Taraftarlarımızın istediği coşkulu bir karşılaşma oldu ve net bir skorla sahadan ayrıldık." şeklinde konuştu.

Futbolcularından övgüyle bahseden Ersun Yanal, "Oyuncularımızın çok büyük fedakarlığı ve emeği oldu. Onların bir sezon boyunca sarf ettikleri disiplin ve çaba bize bu şampiyonluğu getirdi. Önce onları tebrik ediyorum; onların büyük emeği vardı. Tabii burada bize bu ortamı yaratan başkan ve yönetim kurulu çok önemli bir duruş gerçekleştirdi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Sağlık ekibimizden medya ekibimize, ahçımızdan hizmetlimize kadar bütün arkadaşlarımızın takım olma yolunda gösterdikleri çaba takım olmamızda önemli rol oynadı. Önemli bir sonuç elde ettik. Bir çok olayın içinden sıyrılarak sahada kalmamız gerekiyordu. Bunu başardık. Fenerbahçe'nin duruşundan da kaynaklanan bir özgüvenle bu seneyi şampiyon bitirdik, camiamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Gelecek sezonla ilgili planları sorulan Ersun Yanal, sarı - lacivertlilerin şu anda birçok yerde mücadeleye devam ettiğini belirtti.

Yanal, şöyle konuştu: "Umarım önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılırız. Umarım önümüzdeki sezon hak etitği uzun zamandır uğraşını verdiği mücadeleden galibiyetle çıkmış bir Fenerbahçe'nin tüm camiasının birleşerek kaldığı yerden devam etmesini diliyorum. Fenerbahçe çok güçlü bir takım, bu güçlü takımın birlikte olduğunda bir aile bütünlüğü olduğunda neler yapabildiğini çok net bir şekilde gördük. Çok güzel bir şampiyonluk aldık. Herkesin tarihin anlatacağı bir şampiyonluk oldu."

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DE UMARIM FENERBAHÇE YİNE İPİ GÖĞÜSLEYECEKTİR"

Kaldıkları yerden devam etmek istediklerini kaydeden Yanal, sözlerini şöyle tamamladı: "Çok iyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Çok düzgün karakterli takımını ve işini seven, çok ahlaklı oyuncular var onlarla birlikte umarım önümüzdeki dönem de Fenerbahçe yine ipi göğüsleyecek." CİHAN

Yorumlar