Ersun Yanal, şampiyonluk sürecini anlattı (1)

Futbolda 2013– 2014 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'de teknik heyet ve futbolcular, medya mensuplarının da yer aldığı barbekü partisinde bir araya geldi. Teknik direktör Ersun Yanal, medya mensuplarına şampiyonluk sürecini anlattı....

Google Haberlere Abone ol
Ersun Yanal, şampiyonluk sürecini anlattı (1)

Futbolda 2013– 2014 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'de teknik heyet ve futbolcular, medya mensuplarının da yer aldığı barbekü partisinde bir araya geldi. Teknik direktör Ersun Yanal, medya mensuplarına şampiyonluk sürecini anlattı.

3 Temmuz sürecinin kanca gibi dillerine takıldığını belirten teknik direktör Ersun Yanal, "Biz ikinci dalgayı da oradan yedik. Çünkü UEFA'dan men edildik. Hikayeyi biraz oradan açmak lazım. Kadro yapısının o anda ne olacağı belli değildi. Sorunlarla başladık aslında. İlk yaptığımız basın toplantısını hatırlıyorum; o zaman, hep beraber sahada kalma mücadelesi vereceğimizi söylemiştik. Ve saha içinde kalmak için olağanüstü gayret sarf ettiğimizi düşünüyorum." diyerek, şöyle konuştu:

"Burada tabii bir kaç bölüme ayırmamız gerekiyor. Başkanımız ve idari kurumun yapmış oluduğu, camianın ileri gelenlerinin oluşturduğu mücadele grubu var ki onların Fenerbahçe'nin çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yaptılar. Biz saha içesinde Fenerbahçe'nin amiral gemisi olan futbol takımımızı, şampiyon yapmak için sahada kaldık. O dönemde birçok inişler çıkışlar yaşadık.

Konyaspor'la yaptığımız maç sürpriz bir şekilde gelişti. O gün net bir şey söylemiştik, 'şampiyon olacağız'. Çünkü bunu söylerken o güne kadar geçirdiğimiz süreçte ne kadar hevesli ve iddialı olduğumuzu görüyorduk. Sonrasında bir yükselişimiz başladı. 4., 5. haftadan itibaren bu çok netleşti. Devreyi de büyük bir puan farkıyla önde kapattık. Arkasından iki maçlık bir problem yaşandı. Bir tanesini biliyorsunuz, Sivasspor maçı. Türk futbolunun gündemine de bomba gibi düşen bir maçtı. Oldukça yüksek hakem hataları vardı. Bizim de üzüldüğümüz bir maçtı. Sonrasında yine Fenerbahçe arayı açtı ve bence 4 maç önce şampiyonluğu garantilemiş oldu."

KADINLARI UNUTMAMAK GEREK, ONLARIN DESTEĞİ BÜYÜKTÜ

Bu şampiyonluğun Fenerbahçe camiası için önemli bir sonuç olduğunu anlatan Yanal, sözlerine şöyle devam etti:

"Çünkü biz bu süreç içinde birçok kaotik ortama girip çıktık. Başkanımızın durumu netleşmemişti orada kalınması ve mücadele edilmesi gereken bir dilim vardı. O dilim de yoğun bir mücadale vardı. Fenerbahçelilerin duruşu, bütün ülkede ve dışarıda oldukça takdire şayan bir durumdu.

Bir taraftan da futbol takımımızın Saraçoğlu Stadı'nda oynadığı her maç keyifli ve zevkli geçti. Bu sene sahamızda yenilmedik. Kadınlarımızı da atlamamak lazım. Onların çok büyük desteği oldu. Belki de son kadınlar maçında rekor kırdık. Bu kadar kadını bir araya kimse toplayamamıştır. Fenerbahçe bu ilki de başardı, onların desteği çok büyüktü."

YANAL'DAN OYUNCULARINA ÖVGÜ

Teknik direktör Yanal, futbol takımı kadrosundaki oyuncularının kalitesini tartışmayacağını belirterek, "Çünkü onlar bu sahnenin en çok aydınlatılması gereken aktörleri." dedi.

Futbolcularını 'görevlerini en iyi yapanlar' olarak değerlendiren Yanal, "Futbol takımlarında başından itibaren birçok sorun olur. Oynayan oynamayan, sonradan giren oyuncu gibi. Bu sorunlar her yerde var; ama bizim oyuncularımız bu sorunları minimuma indirdi." diyerek, şunları söyledi:

"Hiçbir problem yaşatmadan oldukça hazır bir şekilde kendilerini hazırladılar ve takımlarına katkıları takdire şayandır. Ben hepsine şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onlar olağanüstü mücadele örneği gösterdiler. Hep 24 kişiyiz dedik. Bu 24 kişinin 24'ü de ne zaman görev verilse hayır demeden performanslarını ortaya koydular. Bence burada çok fazla süre almayan oyuncuların katkısını, Fenerbahçe şampiyonluğundaki en önemli adımlardan biri olarak görüyorum."

CİHAN

Yorumlar