Ersun Yanal: Şampiyon olup dördüncü yıldızı takacağız

Futbolda 2013-2014 sezonunu en yakın rakibinin 9 puan önünde şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen imza törenine Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım,...

Google Haberlere Abone ol
Ersun Yanal: Şampiyon olup dördüncü yıldızı takacağız

Futbolda 2013-2014 sezonunu en yakın rakibinin 9 puan önünde şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen imza törenine Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, Başkanvekili Abdullah Kiğılı, yönetim kurulu üyeleri ve CEO Hasan Hakkı Yılmaz katıldı.

Sarı lacivertli kulüple iki yıllık sözleşme imzalayan Ersun Yanal, gelecek sezon 4. yıldızı takacaklarını vurgulayarak, "Biz büyük bir aileyiz. Bu ailede çalışmak önemli. Geçtiğimiz sezonki başarıları önümezdeki sezonlara da taşıyıp kalıcı hale getirmek hedefindeyiz. Ben de bu hedeflerin içindeyim. Başkan ve yönetim kuruluna bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Gelecek yıl tekrar başarılı olup şampiyon olacağımıza inanıyorum. 20. şampiyonluğun anlamını biliyoruz. Zorlu bir süreç başlıyor. 4. yıldızı takacağız. Yine şampiyon olacağız ve dördüncü yıldızı takacağız. Başka cümleye gerek yok." diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Gelecek yıl uygulanacak olan 5+3 kuralı var. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz ?' sorusuna ise Yanal, "Dün bu konuda bir çalışma yaptık. Gerekli çalışmalarda yapılıyordur. Biz yönetime raporumuzu sunduk." diye cevapladı.

Öte yandan bir gazetecinin sarı lacivertli kulübün prensip anlaşması yaptığı Diego Ribas, konusunda açıklamalarda bulunan Yanal, "Bu tranfser konusu düşünülmüş bir konu. Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan çok iyi bir oyuncu. Doğru oyunculardan birisi Diegoy'du." dedi.

Başka bir gazetecinin 'Fenerbahçe'de iki yıl görev yapacaksınız. Yeni bir sistem mi kuracaksınız yoksa hocalık mı yapacaksınız ?' sorusuna ise tecrübeli hoca, "Biz sahanın içinde kalmaya gayret ediyoruz. Futbol takımının başarısı için kazanmak için uğraşacağız." diye cevapladı.

Ersun Yanal, 'Başka bir takımdan teklif aldınız mı ?' şeklindeki bir soruya ise "Bana hiçbir teklif gelmedi. Fenerbahçe şu anda 20 büyük kulüpten birisi. Takım hem ekonomisi hem de taraftarı ile büyük bir kulüp. Fenerbahçe'de kalmak ve çalışmak ayrı bir gururdur. Sorunda olmamıştır. Bu ailede çalışmaktan dolayı çok mutluyum." dedi.

AZİZ YILDIRIM'DAN SORULAR

Öte yandan imza törenine katılan Başkan Aziz Yıldırım da Ersun Yanal'a sorular sordu.

Başkan Aziz Yıldırım'ın 'Sorum şu; medyada son günlerde yazılıp çiziliyor. Ersun hoca ile anlaşmamaları lazım. Diego Ribas ile transfer görüşmelerinde size hiç sorulmadı mı ?' şeklindeki soruya Yanal, "Benim hem kontrat sürecim hem de kendi şahsım adına söyleyeyim. Kontrat sürecinde her hangi bir problem olmadı. 7-8 defa görüş alışverişinde bulunduk. Ortasahaya alınması konusunda uzun süredir bir saptama vardı. Birkaç alternatif içindeydi. Çok hızlı şekilde görüşmeler başladı. Zaten ben onay vermesem olmazdı. Kimlerin alınacağı neler yapılacağını planladık. Tabiki başka şeylerde olabilir." dedi.

Başkan Aziz Yıldırım, bazı açıklamaları da 'Basın tatmin olsun' diye yaptığını belirterek, "Biz Ersun Yanal'ın kontratı olayını daha önce de konuşuyorduk. 5 dakikada imzaladık. Boş mukaveleye imzasını attı." ifadelerini kullandı ve sözlerini şöyle tamamladı:

"Hocamızın da mukavelesi 31.05.2014 tarihinde bitiyordu. Buna rağmen medya istemediğimiz yayınlar yaptı. Ersun hoca ile takım arasında sorun varmış gibi. Aslında hiçbir sorun yoktu. Her sene sonunda özeleştiri yaparız. Sorunlar varsa da aile içinde çözdük. Bu takımın fazla tranfsere ihtiyacı yok. Çalışmaları yapıyoruz. Bakıyorum medyaya Eto'o transfer edilecek yazılıyor. Bu takımın bu oyuncuya ihtiyacı var mı ? Hocamızın bize verdiği liste var. Genç oyuncular var. Bir veya iki oyuncu ile transferi kapatacağız."

CİHAN

Yorumlar