Erman Şarcı hayatını kaybetti

Türk futbolunun emektar tercümanı Erman Şarcı, hayata gözlerini yumdu. Bir süredir solunum yetmezliği tedavisi gören Şarcı, 77 yaşındaydı. Şarcı'nın cenazesi bugün İstanbul Fatih Muratpaşa Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak...

Google Haberlere Abone ol
Erman Şarcı hayatını kaybetti

Türk futbolunun emektar tercümanı Erman Şarcı, hayata gözlerini yumdu. Bir süredir solunum yetmezliği tedavisi gören Şarcı, 77 yaşındaydı.

Şarcı'nın cenazesi bugün İstanbul Fatih Muratpaşa Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Şarcı'nın ölümü üzerine başta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olmak üzere birçok spor kulübü başsağlığı mesajı yayımlandı.

Erman Şarcı kimdir?

1957'de ailesi ile birlikte Üsküp'ten İstanbul'a göç eden Şarcı, 1970'li yılların başında İETT'de teknisyen olarak çalıştı. Şarcı, aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da top koşturduğu İETT Spor Kulübü'nde kulüp müdürlüğü görevini yaptı. Tercümanlık kariyerine Fenerbahçe'de Abdullah Gegiç ile başlayan Şarcı, ardından Tomislav Kaleperoviç, Branko Stankoviç ve Todor Veselinoviç gibi ünlü Yugoslav teknik adamların tercümanlığını da üstlendi.

Erman Şarcı, sarı lacivertli kulüpte Toma Kaleperovic (1977-1978), Branko Stankoviç (1982-1983) ve Todor Veselinoviç (1984-1985 sezonu) döneminde toplam 3 lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. Yıllarca TFF Dış İlişkiler Kurulu üyeliği görevinde de bulunan 'Bay Şampiyon' lakaplı unutulmaz tercüman, Galatasaray, Sarıyer ve Gaziantepspor'da da çalışmıştı.

CİHAN

Yorumlar