Ergin Ataman: Seriyi 3 - 3 yapıp şampiyon olacağız

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker'e 76 - 63 yenildikleri maçın ardından, "Seriyi 3 - 3 yapıp şampiyon olacağız." dedi.Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü...

Google Haberlere Abone ol
Ergin Ataman: Seriyi 3 - 3 yapıp şampiyon olacağız

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker'e 76 - 63 yenildikleri maçın ardından, "Seriyi 3 - 3 yapıp şampiyon olacağız." dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, "Fenerbahçe Ülkerli oyuncuları kutluyorum. Birinci devresinde tempolu, agresif savunma yaparak hücum düzenimizi bozdular. Maçın temposu Fenerbahçe Ülker'in istediği şekilde gelişti maç. İç saha avantajını sert bir savunmayla iyi değerlendirdiler. Maçın ikinci devresinde ise biz yeniden oyunu istediğimiz şekle çevirdik. Ama sahada basketbol oynamaya elevrişli ortam yoktu." şeklinde konuştu.

"ERGİN ATAMAN'DAN MAHMUT USLU'YU SUÇLAMA"

Maçta çok küfür edildiğini dile getiren Ergin Ataman, ancak en çok üzüldüğü şeyin Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun kendisine yönelik küfür etmesi olduğunu söyledi.

Ataman, şöyle konuştu: "Holigan fanatik taraftarların bunu yapmasına engel olamıyorsunuz. Beni en çok üzen şey de geçmişte milli takımda beraber çalıştığım Mahmut Uslu'nun pantolunu indirip 'seni s.....demesi' oldu. Gerekli şeyleri hukiki yoldan başlattık. Beni daha çok üzen bir nokta da yanında Ülker ailesinden Ahmet Özokurve Abdullah Kiğılı'nın da olması. Ülker müessesesi için gururla 3 yıl çalıştım. Ülker'de kupalar kazandım. Ülker müessesesinin başında çocukların sporu sevmesi, çocukların basketbola yönelmesi için çalışan Murat Ülker'e sesleniyorum. Buna nasıl müsaade ediyorsunuz? Böyle bir ortamda spor yapılmasına o insanların bunları yapmasına nasıl müsaade ediyorsunuz?"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Ergin Ataman'ın milli takım başantrenörlüğü yapmasıyla ilgili de konuşan Ergin Ataman, "Türküm ve Türk Milli Takım başantrenörlüğünü hiçbir şartım olmadan, kayıtsız, şartsız ülkeme, milletime hizmet etmek için kabul etmiş durumdayım. Avrupa'da ve Türkiye'de sayısız başarım var. Kendimlen de yaptıklarımdan da Türk Milli Takımı'nı çalıştırmaktan da gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Basketbol Federasyonu'nu da başkanı tarafından yönetildiğini kaydeden Ergin Ataman, "Aziz Yıldırım'ın fikrine saygı duyuyorum; ama söylemine saygı duymak zorunda değilim. Hukuk mücadelesi başlattık. Seri başladığından beri söylediğim şeyi tekrar söylüyorum. 3 - 2 gerideyiz. Pazartesi 3 - 3 yapacağız. Ondan sonra biz şampiyon olacağız." diye konuştu.

Ergin Ataman son olarak, milli takım kadrosunu play-off serisinin ardından açıklayacağını Fenerbahçe Ülkerli sporcularla da çalışacağını söyledi.

Galatasaray Liv Hospitallı basketbolcu Sinan Güler de "Fenerbahçe temposunu dikta etti ve istemediğimiz bir şekilde hak ederek bir galibiyet aldılar. Seri 3 - 2 sahaya kararlı çıkan ve ilk yumurğu atan kazanıyor. Umuyorumki sahanın dışında olan herşey kontrolden çıkmadan sezonu hak eden kazanır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar