Ergin Ataman: Dünya şampiyonasında ilk dörde girmeyi hedefliyoruz

Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ergin Ataman, İspanya'da düzenlenecek olan dünya şampiyonasında ilk dörde girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ergin Ataman: Dünya şampiyonasında ilk dörde girmeyi hedefliyoruz

Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ergin Ataman, İspanya'da düzenlenecek olan dünya şampiyonasında ilk dörde girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, A Milli Takım Teknik Menajeri Harun Erdenay ve A Milli Takım'ın yeni başantrenörü Ergin Ataman, Abdi İpekçi Arena'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Ergin Ataman ile 2014 FIBA Dünya Kupası’ndan başlayarak, 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları sonuna kadar üç yıllık anlaşma yaptıklarını söyledi.

Ergin Ataman'ın Avrupa’nın en başarılı antrenörlerinden biri olduğunu belirten başkan Demirel, Türk basketbolu için yeni ve başarılı bir dönemin başlayacağına inandığını ifade etti. Turgay Demirel, hedeflerinin hem erkeklerde hem de kadınlarda Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlarda yer almak olduğunu belirtti.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ergin Ataman, basına toplantısında yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz günlerde Türkiye Basketbol Federasyonu'nun milli takım antrenörlüğü teklifini kabul ettim. 25 yıldır bu ülkede antrenörlük yapıyorum. Eczacıbaşı Basketbol Okulları'nda görev aldım. Her kademede görev aldım. 1996'dan beri Türkiye'nin ve Avrupa'nın büyük takımlarında çalıştım. Türk halkının üzerimde beklentisi var. Bunu omuzlarımda hissedeceğim. Halkımızın beklediği, Türk basketboluna yakışan şekilde, daha önce Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda 2 madalya dışında gelecekte madalya alabilecek bir takım ortaya çıkarmaya çalışacağız. Milli takımda aile ortamı kurup herkesi kucaklayacağız. Herkesin fikrini alacağız. Türk halkının benimseyeceği, sahipleneceği bir Milli takım çıkarmaya çalışacağız. Çok başarılı gençlerimiz, oyuncularımız var. Onlar da koşarak gelip ay yıldızlı formaya hizmet edeceklerdir." diye konuştu.

BOBBY DIXON GİBİ BİR FİKRİMİZ YOK

Ergin Ataman, İspanya'da düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda kadroda bulunduracağı 1 devşirme oyuncu ile ilgili ise kadroya en formda oyuncuları çağıracağını belirtti. Ataman, "İlk olarak Emir Preldzic, Ersin Dağlı gibi Türk statüsü kazanmış oyunculara bakacağız. Ancak, o gün geldiğinde milli takımın ihtiyacı başka bir yönde olabilir, bakarız." dedi.

Bobby Dixon'ın Türk vatandaşlığına alınıp devşirilmesi iddialarına da cevap veren Ataman; "Özellikle Boby Dixon'ı Türk vatandaşı yapalım da, milli takıma alalım diye bir düşüncemiz yok." ifadelerini kullandı.

ÜNAL AYSAL ANLAYIŞLA KARŞILADI

Galatasaray Liv Hospital'ın başantrenörü Ergin Ataman, A Milli Basketbol Takımı'nın başına geçmeden önce sarı - kırmızılı Kulüp Başkanı Ünal Aysal ile görüştüklerini ve Aysal'a futbol ile basketbolun birbirinden çok farklı olduğunu anlattıklarını sonucunda ise Başkan Aysal'ın anlayışla karşıladığını söyledi.

YENİDEN BİR MADALYA ALMAK İSTİYORUZ

A Milli Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ergin Ataman, İspanya'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'ndaki hedefleri hakkında ise şöyle konuştu:

"Dünya Şampiyonası'nda ilk dörde kalmak istiyoruz. Gruplara baktığımız zamanda bu yolun hayalci olmadığını görüyoruz. İlk dörde girdiğimiz zamanda bir madalya istiyoruz. Var mı daha önceden madalya? Var. Yeniden bir madalya kazanmak istiyoruz. Burada alacağımız bir madalya bizi Avrupa Şampiyonası'nda işte o zaman o hayali düşündürmeye başlayabilir."

Yapılan üç yıllık sözleşme ile ilgilide açıklamalarda bulunan Ataman, "Yapılan üç yıllık sözleşme Avrupa Şampiyonası'nı da kapsıyor. Olimpiyatlarda madalya alıp bırakacağım. Ama burada en büyük isteğimiz başarılı olup bir istikrar yakalayıp bunu sürdürebilmek. Yoksa benim sözleşme olarak Türk Milli Takımı'nın başında olmamın bir önemi yok. Önemli olan Milli takımın başarısı. Bakarsınız bu üç yıl olur, bakarsınız on yıl olur önemli olan sözleşmeler değil başarı." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar