Ergin Ataman: Bu takım Euroleague’de şampiyon olmaz

Galatasaray Liv Hospital'in Başantrenörü Ergin Ataman, "Bu takım Euroleague’de şampiyon olmaz, hayalci olmaya gerek yok.

Google Haberlere Abone ol
Ergin Ataman: Bu takım Euroleague’de şampiyon olmaz

Galatasaray Liv Hospital'in Başantrenörü Ergin Ataman, "Bu takım Euroleague’de şampiyon olmaz, hayalci olmaya gerek yok. Bunu biliyoruz ama son 8 takım arasına kalabiliriz." dedi.

    Galatasaray Liv Hospital'in başarılı antrenörü Ergin Ataman, NTV Spor'da Spor Pazarı Basketbol'un konuğu oldu.

    Sarı-kırmızılı takımın THY Euroleague ve Beko Baketbol Ligi'ndeki şansını değerlendiren Ataman, Arroyo konusundan transfer politikasına, yeni salon projesinden yabancı kontenjanına kadar birçok konu hakkında görüşlerini aktardı.

KONSANTRE OLAMIYORUM

    THY Euroleague C Grubu'ndaki beklentilerini anlatarak sözlerine başlayan tecrübeli antrenör, grubu ilk iki sırada bitirmeyi hedeflediklerini ve Olympiakos'un ardından bunu başardıklarını söyledi. Bu sezon yaşanan sakatlıkların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirten Ataman, "Unicaja Malaga deplasmanından sonra sakatlıklar nedeniyle endişelenmeye başladım." dedi.

    Avrupa ve Türkiye'de oynadıkları maçların sıklığına dikkat çeken Ergin Ataman, "Maç fikstüründeki sıkışıklıktan dolayı, zaman zaman ben de oyuncular gibi maçlara konsantre olamıyorum. Bir Maccabi veya Real Madrid maçına odaklandığın kadar ligdeki maça endekslenemiyorum. Çünkü bunu yapmaya seyahatlerden dolayı zamanın kalmıyor. Aynı şey oyuncular için de geçerli." diye konuştu.

ARROYO MESELESİ

    Uzun süredir antrenörlüğünü yaptığı Carlo Arroyo ile aralarında yaşanan gerginlikleri açığa kavuşturan tecrübeli çalıştırıcı, yüksek adrenalinde oynanan maçlarda her şeyin ideal olamayacağını ve bunu da disiplinden vazgeçmemek kaydıyla tolere etmek zorunda olduklarını belirtti.
    
    Ataman, Abdi İpekçi'de kazanılan Siena maçında Arroyo'nun gününde olmadığını hissettiğini ve bu yüzden kritik anlarda maçı iyi oynayan Ender ve Sinan'ı tercih ettiğini dile getirdi. Porto Rikolu yıldızın verdiği tepkiler sonrası kendisiyle konuştuğunu belirten Ergin Ataman, "Sen Türkiye'de bir şeyleri kanıtlamış kaliteli bir oyuncusun. Herkesin saygısını kazandığın yerde davranışlarınla örnek olmasın. Senin yerinde bir başkası olsaydı şu anda uçakta geriyordun. Sonra 'Haklısın koç, özür dilerim' dedi ve işi tatlıya bağladık." ifadelerini kullandı.

SPANOULIS %90 GALATASARAY'DAYDI

    Sezon başında sarı-kırmızılı taraftarın transferini merakla beklediği Vassilis Spanoulis konusuna da değinen tecrübeli hoca, "Sezon başında Arroyo’nun fiziksl olarak sıkınılı olduğunun farkındaydık ama sezona Arroyo ile devam etme kararı aldık. Arroyo’nun yanına Spanoulis’i alarak çift guard ile oynamak istedik. Ancak Spanoulis takımında kalmayı isteyince transfer gerçekleşmedi. Barcelona'da Navarro, CSKA'da ise Teodosic'in elden çıkarılamaması bu transferde bizi ön plana çıkardı. Spanoulis Yunanistan'da kalmasaydı %90 Galatasaray'daydı." dedi.

BU TAKIM ŞAMPİYON OLMAZ

    THY Euroleague'deki şanslarını samimi bir bir şekilde dile getiren Ataman, TOP 16 öncesi transfer yapmayı düşündüklerini ifade etti.

    Son dönemde Türk oyuncuların verdiği performansı görünce yabancı bir isimi transfer etmenin içlerine sinmediğini belirten tecrübeli antrenör, "Bu takım Euroleague’de şampiyon olmaz, hayalci olmaya gerek yok. Bunu biliyoruz ama son 8 takım arasına kalabiliriz. Son 8 takım arasına kalırsak, sonrasında Final-Four’a kalmak için de mucizeyi gerçekleştirmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

FAVORİLER REAL VE CSKA

    TOP 16 F Grubu'ndaki şanslarını değerlendiren Ergin Ataman, Real Madrid ve CSKA Moskova'yı üst düzey takımlar olarak gördüğünü ve ilk iki sırayı alacaklarını kaydetti. Sarı - kırmızılı takımla grupta 8-9 galibiyet hedeflerini belirten Ataman, üçüncülük ve dördüncülük için çekişeceklerini söyledi.

GALATASARAY LİV HOSPİTAL A LİSANSI ALACAK MI?

    Sarı - kırmızı kulübün A Lisansı alarak Euroleague'de kalıcı olup olmayacağı konusunda Galatasaray'ın bu konudaki duruşunu aktaran Ataman, "Galatasaray'ın son yıllarda basketbola yaptığı yaptırımı Avrupa'ya gösteriyoruz. Taraftarımızın da bu işe kattıkları ortada. Euroleague'in NBA gibi kapalı bir lige dönüşüm planları var ve Galatasaray bunun için bir yıldız. Lisans konusunda sadece kulüp olarak değil Euroelague'in sponsoru olan Türk Hava Yolları'nın da bu işe katkıda bulunması gerekir." diye konuştu.

    Yeni salon konusunda merakı da gideren tecrübeli antrenör, Başkan Ünal Aysal'ın Türk Telekom Arena bölgesinde bir spor kompleksi düşündüğünü söyledi. Fenerbahçe ile Ülker arasındaki işlevi örnek gösteren Ataman, Galatasaray'ın da bu proje için bir partnere ihtiyacı olduğunu söyledi.

    Son zamanlarda Türk basketbolundaki başarıları yetersiz bulan Ergin Ataman yabancı kuralını da değerlendirdi. Ataman, "Türk oyuncu kuralı Milli Takım'a pozitif olarak yansımadı. Hiçbir oyuncuma Türk ya da yabancı diye ayırım yapmam. Bu kural zaman zaman kabullenilebilir. Çünkü bazı yerli oyuncu 'Nasılsa yerim garanti' diyerek kendini tembelliğe itiyor." yorumunda bulundu.

OBRADOVIC KAZANCI TARTIŞILAMAZ

    Türkiye'de çalışan yabancı meslektaşları hakkında görüşlerini aktaran tecrübeli adam, "Ülkemize Obradovic gibi büyük bir ismin gelmesi kazançtır. Bu husus tartışılamaz. Türkiye’ye yabancı antrenörler gelince yardımcılarını getirdikleri için Türk antrenörler işsiz kalıyor. Federasyonun bununla ilgili bir şeyler yapması lazım" diyerek sözlerini noktaladı.
CİHAN

Yorumlar