Ergin Ataman: Bu final maçı Türkiye basketbolunu zirveye çıkarabilir

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Liv Hospital – Fenerbahçe Ülker finali Türkiye basketbolunu zirveye çıkaracak bir final olabileceğini söyledi.Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final dördüncü...

Google Haberlere Abone ol
Ergin Ataman: Bu final maçı Türkiye basketbolunu zirveye çıkarabilir

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Liv Hospital – Fenerbahçe Ülker finali Türkiye basketbolunu zirveye çıkaracak bir final olabileceğini söyledi.

Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final dördüncü maçında Banvit'i kendi evinde 73-66 yenerek seride durumu 3-1 yaptı ve finale çıktı. Karşılaşma sonrası Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulundu. Ataman, şöyle konuştu:

"Öncelikle Banvit kulübünü tebrik ediyorum. Müthiş bir sezon geçirdiler, bu zor ortamda son dakikaya kadar bütün güçleriyle mücadele ettiler. Bu yüzden kendi takımımdan önce onları kutlamak istiyorum ve kurdukları organizasyonlarını, oyuncularını ve teknik kadrosunu lige kattıklarından ötürü tebrik ediyorum.

İyi bir sıradan play-off’a girmedik ama biz iyi ve tecrübeli bir takımız. Euroleague play-off’larından sonra tüm gücümüzün burada olacağını söyledik. Beşiktaş ilk maçı hariç tam bir takım gibi mücadele ettik. Banvit’in içeriyi kapatan kapalı bir alan savunması var ve bu bizi durdurdu. Dışarıdan şut sokamadık ve penetrelerle de açamadık çünkü boyalı alanda 5 kişiyle bizi durdurdular. Bu bizi moralmen aşağı çekti ve savunmada da düştük.

14 sayı fark ile devreye girdik. Soyunma odasında dış atışlarla bu savunmayı açmamız gerektiğini konuştuk. Markoishvili ikinci yarıya müthiş başladı ve taraftarı coşturdu. Arroyo da ona ayak uydurunca istediğimiz savunma sertliğini yakaladık. Biz attıkça coşan ve daha iyi savunma yapan bir ekibiz. İkinci yarıya başladığımız beş büyük oranda sahada kaldı, çünkü ritim yakaladılar. 1 yıl aradan sonra yeniden finaldeyiz."

Finalde Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacaklarının hatırlatılması sonrası ise Ataman, "Galatasaray Liv Hospital – Fenerbahçe Ülker finali Türkiye basketbolunu zirveye çıkaracak bir final olabilir. Herkesin centilmence sahadaki mücadeleyi düşünerek destek vermeli ve bu gerek Türk sporuna gerek Avrupa derbilerine örnek olmalı." diyerek, şöyle konuştu:

"Biz ünvanımızı korumaya çalışacağız. Karşımızda çok iyi bir takım var, Avrupa’nın en iyi koçu var ama biz de Galatasaray’ız. Biz de Euroleague’de çok ciddi maçlar oynadık deplasman iç saha farketmeden çok iyi mücadele ettik. Bu finali hak eden kazanacak. Buradaki kazanan Türkiye basketbolu olacak. Tüm spor kamuoyu 15 gün boyunca bu derbiye kitlenecek."

Sarı - kırmızılı oyuncu Manuchar Markoishvili ise "Banvit’i tebrik ediyorum. Bütün sezon iyi basketbol oynadılar. Sezonun en organize takımlarından biriydiler. Finale onları yenerek çıkmak daha önemliydi bizim için. Oyunun ilk yarısında çok farklı bir tablo var. Basit hatalar yapıp şutlarına izin verdik. Soyunma odasında yaptığımız hataları konuştuk ve maçı 14 sayıdan çevirdik. Buradaki kilit nokta savunmaydı. İkinci yarı daha iyi savunma yaptık. Finalde de Fenerbahçe ile oynayacağız. Yarından itibaren çalışmalara başlayacağız." diyerek konuştu.

CİHAN

Yorumlar