'Erciyesspor taraftarıyla arasına mesafe koymamalıdır'

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Başkanı Durdu Havur, "Ligde zor günler geçiren Erciyesspor çok önemli maçlar arefesinde maalesef taraftarıyla arasına mesafe koyarak büyük bir hata yapmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
'Erciyesspor taraftarıyla arasına mesafe koymamalıdır'

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Başkanı Durdu Havur, "Ligde zor günler geçiren Erciyesspor çok önemli maçlar arefesinde maalesef taraftarıyla arasına mesafe koyarak büyük bir hata yapmaktadır. Oysa bugün en çok ihtiyacımız olan şey camianın kenetlenmesidir." dedi.

Dernek Başkanı Durdu Havur, yaptığı açıklamada, "2 hafta önce zor günler geçirip kulübümüze de sıkıntı olmak istemediğimiz için en alt düzeyde tuttuğumuz faaliyetlerimize üyelerimizin şahsi gayretleriyle devam etmeye çalışırken çeşitli kaynaklardan bize ulaşan haberler hevesimizi tamamen kırmıştır. Üstelik bu haberler sadece hevesimizi kırmakla kalmayıp aynı zamanda çok da onur kırıcı boyutlardadır." diyerek, şöyle konuştu:

"Biz kulübümüze yük getirmeden çeşitli ürünlerin tamamını sponsor bularak yaptırdık. Dernek malzemelerimizin de tamamını sponsorlarımız almıştır. 4 sezondur kulübümüze bir kuruş ceza yazdırmadık. Bu sezon taraftarı yüzünden 1 kuruş ceza yemeyen tek kulüp Erciyesspor’dur. Sıfırdan meydana getirdiğimiz Erciyesspor taraftar grubu bugün maalesef dağılma noktasına gelmiştir. Çünkü grup üyelerimiz kulübümüzden gerekli ilgi ve desteği görmemektedirler. Kolej havasında bir ortamda yetiştirdiğimiz taraftarlarımızı kaybetmek üzereyiz.

Geçtiğimiz yıl 1500 kişiye kadar çıkan grubumuzun sayısı hızla düşmektedir. Bizim konumumuzda olan diğer kulüpler taraftarını stada çekmeye çalışırken kulübümüzün böyle davranmasındaki sebebi biz anlayabilmiş değiliz. Lütfen yaptığımız bir hata, bir yanlışlık varsa bunu kamuoyuyla paylaşsınlar. Sezonun ilk yarısında derneğimize 3 maç için 100 er adet bilet gönderilmiş ve taraftarlarımıza dağıtılmıştır. Kulüp maçlarda toplam kaç bilet satmaktadır ki biz bu biletleri satalım? Bizim tek isteğimiz Kayserispor'un uyguladığı bilet sistemini ve camiayla birleşmesini kulübümüzün de uygulaması olmuştur ve bunun karşılığında da tepki gördük. Bu beraberlik ilk meyvesini Kayserispor- Gençlerbirliği maçında vermiştir. Maç sonucuna taraftar tesir etmiştir."

Durdu Havur, Hikmet Karaman’ın kulübe geldiği zamanda tanışmak ve hayırlı olsun dileğinde bulunmak amaçlı ziyaret tekliflerine henüz cevap verilmediğini belirterek, "Ve kendisinin görüşmek istemediği bilgisi bize iletilmiştir. Hocamızın kulağına acaba birileri ne fısıldadı? Bu zor günlerde yapılması gerekenleri bir kenara iterek bir takım onur kırıcı sözlere meydan vermek yerine nasıl birlik oluruz düşüncesinin hakim olmasını çok arzu ederdik. Biz bütün bu olanları yine sineye çekip takımımızın kurtulması için fert olarak üyelerimizle elimizden geleni gücümüz ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz. Tüm taraftarlarımızı cumartesi günü oynanacak olan Karabükspor maçına davet ediyoruz. Bu sadece Erciyesspor’un meselesi değildir. Bu Kayseri'nin meselesidir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Kayserililerin her iki takımımızın maçlarında bulunmaları şehrimiz açısından çok önemlidir. Kurtuluş mücadelesinde Erciyesspor ve Kayserispora başarılar diliyoruz." dedi.
CİHAN

Yorumlar