Engelli sporculara kişiye özel sandalye

- Gençlik ve Spor Bakanlığı, engelli sporcuların müsabakalarda kullanması için kişiye özel sandalyeler yaptırıyor

Google Haberlere Abone ol
Engelli sporculara kişiye özel sandalye

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, engelli sporcuların müsabakalarda kullanması için özel tekerlekli sandelye yaptırıyor.

Sporcuların beden ölçüleri hazırlanarak yapılacak tekerlekli sandalyelerin, hareket kabiliyetini artırması ve daha rahat kullanım sağlaması amaçlanıyor. Proje kapsamında, 102 sporcunun ölçüleri alındı.

Aydınlıkevler Spor Salonu'nda teknik adamlar tarafından ölçüleri alınan sporcular, uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Kulübü sporcusu Metin Bahçekapılı, bakanlığın başlattığı uygulamanın çok doğru ve başarılı olduğunu belirterek, "Engelli branşlarında ekipman çok önemlidir. Sandalyenin vücutla uyumu, performansa yüzde elli katkı sağlar." dedi.

6 senedir tekerlekli sandalye basketbolu oynadığını vurgulayan Bahçekapılı, "Sandalye üzerinde ne kadar konforlu duruş varsa, yapabileceğin hareketler de o kadar artar. Bu da ölçüsü alınmış iyi bir sandalyeden geçer. Özellikle tekerlekli sandalye basketbolunda ayaklarını kullanamayanlar için bir nevi ayak görevi görüyor. Eskiden sandalyeler sporculara uydurulmaya çalışılırdı. Alınan sandalyeler sporculara uymazdı. Bu da harcanan paranın boşa gitmesi demektir. Bu işe temelden başlamak gerekiyorsa, temeli budur." diye konuştu.


Yorumlar