Engelli sporcu dünya şampiyonu oldu

- Geçirdiği trafik kazası sonucu ayaklarını kullanamaz hale gelen ve 5 yıl önce bilek güreşi sporuna başlayan Burunlular, Sofya'da düzenlenen müsabakalarda dünya şampiyonu oldu

Google Haberlere Abone ol
Engelli sporcu dünya şampiyonu oldu


ÇANAKKALE (AA) - Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen Bedensel Engelliler Bilek Güneşi Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Ümit Burunlular, dünya şampiyonu oldu.

Çanakkale'de geçirdiği trafik kazasının ardından ayaklarını kullanamaz hale gelen ve 5 yıl önce bilek güreşi sporuna başlayan Çanakkale Sakatlar Derneği Başkanı Burunlular, yaptığı yazılı açıklamada, kazandığı şampiyonluğu şehitlere armağan ettiğini söyledi.

Şampiyonaya 72 ülke ve bin 400 sporcu katıldığını belirten Burunlular, "Dünya Şampiyonası'nda ağır sıklet kategorisinde 11 sporcu vardı. Bu sporcular arasından dünya birincisi olduğum için çok mutluyum. Bulgaristan'daki büyükelçilik yetkililerine teşekkür ederim, bana çok destekleri oldu." ifadesini kullandı.

Sofya'dan dünya şampiyonu olarak Türkiye'ye dönen Ümit Burunlular'ı havaalanında ailesi, arkadaşları ile Engelli Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Kadir Yavaş karşıladı.


Yorumlar