Engelli okçuların kota mücadelesi devam ediyor

- Bedensel Engelli Okçuluk Milli Takımı, Çek Cumhuriyeti'ndeki 2016 Rio Paralimpik Oyunları Kota Müsabakaları'na katılacak

Google Haberlere Abone ol
Engelli okçuların kota mücadelesi devam ediyor


ANKARA(AA) - Bedensel Engelli Okçuluk Milli Takımı, Çek Cumhuriyeti'ndeki 2016 Rio Paralimpik Oyunları Kota Müsabakaları'nda yarışacak.

Nove kentinde 13-21 Haziran tarihlerinde yapılacak müsabakalara, 13 sporcu ile katılacak milli takımda, klasik yay kategorisinde, erkeklerde Abdullah Yorulmaz, Sadık Savaş ve Metin Yiğitbaş, kadınlarda ise Hatice Bayar, Merve Nur Eroğlu ve Zehra Özbay Torun yer alıyor.

Makaralı yay kategorisinde ise kadınlarda Burcu Dağ ile Handan Biroğlu, erkeklerde de Doğan Hancı, Eray Kapıcı, Murat Turan, Naci Yenier ile Ömer Aşık kota mücadelesi verecek.

Bedensel Engelli Okçuluk Milli Takımı Teknik Direktörü Nejat Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona hazırlıkları kapsamında Ankara'daki 11 günlük kampın verimli geçtiğini dile getirdi.

Üstün, kota alan 3 sporcularının, müsabakalara, paralimpik oyunlarına hazırlık amacıyla katılacağını belirterek, "Çek Cumhuriyeti'nde hedefimiz, diğer sporcularımızla da kota alarak, sayıyı yükseltmek. Farklı kategorilerde toplam 6 kota alma şansımız olacak. Biz en azından yarısını almak istiyoruz. Ülkemizi 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda temsil edecek sporcularımızı artırıp şansımızı yükseltmek istiyoruz." diye konuştu.


Yorumlar