Engelli milliler, Rio'ya 10 biletle gitmek istiyor

- Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında elde ettiği başarılarla adını duyuran Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek kota müsabakalarını da iyi bir şekilde bitirerek, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na gidecek sporcu sayısını 10'a yükseltmeyi hedefliyor - Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı Antrenörü Hancı: "Dünya Şampiyonası'nda takım halinde dünya şampiyonu olmuş ve 3 olimpiyat kotası almıştık. Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda iki kota daha aldık. Çek Cumhuriyeti'nde son kota yarışmamız var. Amacımız orada 5 kota daha alarak 10 kişiyle olimpiyatlara gitmek"

Google Haberlere Abone ol
Engelli milliler, Rio'ya 10 biletle gitmek istiyor


ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na 10 sporcuyla katılabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında kazandığı başarılarla son yıllarda okçulukta Türkiye'nin adını dünyaya duyuran milliler, 10 sporcuyla Rio'ya gitmek için antrenmanlarına aralıksız devam ediyor.

Almanya'da geçen yıl düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olan milli takımda üç oyuncu olimpiyat vizesi alırken, bu yılın nisan ayın Fransa'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da ay-yıldızlı iki sporcu Rio'ya gitme hakkı elde etti.

Milliler, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek son kota müsabakalarında ise 5 sporcu için daha vize alarak, 10 sporcuyla Türk bayrağını 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda dalgalandırmayı hedefliyor.

Erzurum'daki okçuluk salonunda antrenör Hasan Basri Hancı yönetiminde antrenmanlarını sürdüren milliler, yaptıkları başarılı atışlarla göz dolduruyor.

Hancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun tempoda çalıştıklarını belirterek, "Milli takımımız son yıllarda olimpiyatlarda ve Avrupa Şampiyonalarında büyük başarılar elde etti. Takımımızın bu başarısını sürdürmek istiyoruz. Her ayın 20 günü milli takım kampında bulunuyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen sporcu arkadaşlarımız var. Güçlü bir takımız. Bu hususta ülkemizin bize destekleri de çok büyük." diye konuştu.


- "Hedef, 10 sporcuyla olimpiyatlara gitmek"


Hasan Basri Hancı, bir yılı aşkın süredir olimpiyatlar için hazırlandıklarını, bu süreçte Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına gittiklerini belirtti.

Dünya Şampiyonası'nda birinci olarak 3 olimpiyat kotası aldıklarını hatırlatan Hancı, şunları kaydetti:

"Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ise iki kota daha aldık. Rio'ya 5 bilet almış olduk. Aynı zamanda Makaralı Yay Erkek Takımımız, Avrupa şampiyonu oldu. Diğer dallarda da 5 sporcumuz bronz madalya kazandı. Olimpiyatlara kadar çalışmalarımız devam ediyor. Çek Cumhuriyeti'nde son kota yarışmamız var. Amacımız orada 5 kota daha alarak 10 kişiyle olimpiyatlara gitmek."


- "Sporcular ailelerinden uzakta büyük emeklerle çalışıyor"


Hancı, antrenmanlarının yoğun tempoda geçtiğini belirterek, sporcuların büyük emeklerle Türk bayrağını daha yukarıda dalgalandırmak için çalıştığını anlattı.

Federasyonun kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayan Hancı, "Yorucu bir süreç. Ayın yaklaşık 20 günü kamplardayız ve sürekli çalışıyoruz. Herkes eşinden, çocuğundan uzak çalışıyor, emek veriyor. Amaç bayrağı biraz daha yukarıya çıkartmak. Çocuklar çalıştıkça başarabileceklerine inanıyorlar. Bu da bizim için büyük bir avantaj. Olimpiyatlara az kaldı. Oraya yüksek motivasyonla gitmek istiyoruz. Son iki olimpiyattan da derece alarak döndük. Olimpiyatlarda en az 3 derece almayı planlıyoruz. Bu yönde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar