Engelli Masa Tenisi ve Dart Milli Takımları'ndan büyük başarı

Türkiye Engelli Masa Tenisi ve Dart Milli Takımları katıldıkları şampiyonalardan madalya ile dönmeyi başardı. Türkiye Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takımı Slovakya'da düzenlenen Masa Tenisi Şampiyonası'nda toplamda 10 madalya kazanırken,...

Google Haberlere Abone ol
Engelli Masa Tenisi ve Dart Milli Takımları'ndan büyük başarı

Türkiye Engelli Masa Tenisi ve Dart Milli Takımları katıldıkları şampiyonalardan madalya ile dönmeyi başardı.

Türkiye Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takımı Slovakya'da düzenlenen Masa Tenisi Şampiyonası'nda toplamda 10 madalya kazanırken, Akdeniz Dart Kupası'nda takımlarda 2 altın madalya kazanarak şampiyon olan Türkiye Dart Milli Takımı, teklerde ise 2 gümüş madalya kazanarak turnuvayı tamamladı.

Slovakya'da düzenlenen ve 36 ülkeden 285 sporcunun katıldığı şampiyonada ferdilerde Nesim Turan 4'üncü klasmanda altın madalyanın sahibi oldu. Neslihan Kavas 9'uncu, Ümran Ertiş 10'uncu, Ali Öztürk 5'inci ve Nergiz Altıntaş 3'üncü klasmanda bronz madalya kazanma başarısını gösterdi.

Şampiyonada ayrıca, takımlar bazında Abdullah Öztürk-Ali Öztürk 5'inci klasta altın madalya kazandı. Nesim Turan-Süleyman Vural ve Neslihan Kavas-Thu Kompasov ikilisi ise 4'üncü klasta bronz madalyanın sahibi oldu. Ümran Ertiş- Merve Cansu Demir ile Hilal Türkkan-Ebru Can çiftleri de 10'uncu klasta bronz madalya kazandılar ve bu sonuçlarla Türkiye, şampiyonayı toplamda 10 madalya ile tamamladı.

AKDENİZ DART KUPASI'NDA 2 ALTIN, 2 GÜMÜŞ

Bu arada Akdeniz Dart Kupası'nda takımlarda 2 altın madalya kazanarak şampiyon olan Türkiye Dart Milli Takımı, teklerde ise 2 gümüş madalya kazanarak turnuvayı tamamladı.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde 15-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Akdeniz Dart Kupası'nda Şennur Yaşlı-Rabia Uslu'dan oluşan Kadın Milli Takımı ile Eser Tekin, Engin Kayaoğlu, Engin Ceylan ve Utku Karaca'dan oluşan Erkek Milli Takımı altın madalya kazanarak şampiyon oldu.

Tek kadınlarda mücadele eden Şennur Uslu ile tek erkeklerde yer alan Eser Tekin ise gümüş madalya elde ederek turnuvayı ikincilikle noktaladı. Bu sonuçlara göre Türkiye genel sıralamada 7 ülke arasında kadınlarda ilk, erkeklerde ise ikinci sıraya yükseldi.

CİHAN

Yorumlar