Engelli güreşçiler dünya şampiyonu

- İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'nı 12 madalyayla tamamladı - Milli takım, serbest stilde şampiyonluk elde etti

Google Haberlere Abone ol
Engelli güreşçiler dünya şampiyonu

ANKARA (AA) - İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'nı 12 madalyayla tamamlayarak, serbest stilde şampiyonu oldu.

Milli Takım, İran'da 5-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenen şampiyonada, serbest stilde 2 altın, bir gümüş ve 4 bronz madalyayla dünya şampiyonluğuna ulaştı. Milliler, grekoromen stilde ise 2 altın, 2 gümüş ve bir bronz madalyayla ikinci sırada yer aldı.

Organizasyonda serbest stil 94 kiloda İlhan Çıtak ile 61 kiloda Sinan Sadak altın madalyanın sahibi oldu. 74 kiloda Oğuz Dönder gümüş, 65 kiloda Onur Arı, 71 kiloda Ercan Gör, 84 kiloda Dursun Gözel ve 120 kiloda Mustafa Dede ise bronz madalya elde etti. Milli Takım böylece 7 madalyayla serbest stilde takım halinde ilk sırada yer aldı.

Grekoromen stilde ise 130 kiloda mindere çıkan Oğuzhan Cemil Şimşek ile 98 kiloda İlhan Çıtak altın, 85 kiloda Seyfullah Karadeniz ve 71 kiloda Muhammed Akdeniz gümüş, 80 kiloda da Ahmet Talha Kacur bronz madalya kazandı. Milli Takım, bu stilde 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 5 madalya alarak takım halinde kürsünün ikinci sırasına çıktı.

Bu arada İlhan Çıtak, organizasyonda 7. dünya şampiyonluğuna imza atmış oldu.

Yorumlar