Engelleri aşmak için kulaç atıyor

- Çorum'da yaşayan doğuştan görme engelli 14 yaşındaki Mahmut Behram Sab, engeline rağmen hayata küsmeden çalışarak Görme Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda ikinci oldu - Mahmut Behram Sab: - "Hayalim milli takıma gitmek ve orada büyük başarılara imza atmak. Bizlerin de bir şeyler yapabildiğimizi göstermek için olimpiyatlara katılmak istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Engelleri aşmak için kulaç atıyor


ÇORUM (AA) - MUHAMMED KAYGIN - Çorum'da yaşayan doğuştan görme engelli 14 yaşındaki Mahmut Behram Sab, engeline rağmen hayata küsmeden çalışarak Görme Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda ikincilik elde etti.

Hobi olarak başladığı yüzmede gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Mahmut Behram, bu spor sayesinde değişen hayatını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Doğuştan görme engelli olduğu için büyük sıkıntı çektiğini dile getiren Mahmut Behram Sab, boş vakitlerini değerlendirmek ve hayatına bir yenilik katmak için 2 yıl önce yüzmeye başladığını söyledi.

Mahmut Behram, antrenörlerinin desteğiyle yüzme sporuna kısa sürede alıştığını belirterek, "Yüzmeye başladığımda hocalarım bana çok destek oldu. Sürekli antrenman yapıyorduk. Havuza gidip gelmek, engelim yüzünden biraz sıkıntı oluyordu. Özellikle kış aylarında havuza gelemediğim oldu ama hocalarım sürekli benimle ilgilendiler. Beni kendi araçlarıyla evimden alıp bırakıyorlardı. Onların çabalarını boşa çıkarmamak için elimden geleni yapıyorum." diye konuştu.


- "Eve kapanmayalım, bir şeyleri başarabildiğimizi gösterelim"


Mahmut Behram Sab, Antalya'da şubat ayında düzenlenen Görme Ergelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 100 metre kurbağalamada ikinci olarak gümüş madalya kazandığını bildirerek, milli takıma seçilmeyi hedeflediğini kaydetti. Mahmut Behram, "Hayalim milli takıma gitmek ve orada büyük başarılara imza atmak. Ülkemizin ismini engellilerin de dünyaya duyurmasını istiyorum. Bizlerin de bir şeyler yapabildiğimizi göstermek için olimpiyatlara katılmak istiyorum." ifadelerini kullandı

Yüzmeye başladıktan sonra hayatındaki değişikliklere değinen Mahmut Behram Sab, "Yüzmeye başladıktan sonra hem sosyal çevrem değişti hem de hayattan tat almaya başladım. Bunu bütün engelli kardeşlerimin de yapmasını istiyorum. Hiçbirimiz eve kapanmayalım, kendimizi kanıtlayalım, bir şeyleri başarabildiğimizi herkese gösterelim." değerlendirmesinde bulundu.


- Hedef milli takım elemeleri


Antrenör Halis Süleyman Duran da öğrencisi Mahmut Behram Sab'ın kısa sürede büyük yol katettiğini dile getirerek, "Bizler elimizden geldiğince Mahmut Behram'a yardımcı olmaya çalışıyoruz, o da başarmak için azim gösteriyor. İnşallah bu süreci en iyi şekilde atlatıp milli takım elemelerine gitmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Mahmut Behram dışında 5 engelli sporcuları daha olduğunu anlatan Duran, hedeflerinde olimpiyatlara katılmanın da bulunduğunu vurgulayarak, "Milli takıma girmek bizim ilk adımımız olacak. Hedefimiz daha yükseklerde. Milli takımda iyi bir sıralama alıp Avrupa şampiyonalarına gitmek, oradan da olimpiyatlara uzanmak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Herkesin engelli adayı olduğuna dikkati çeken Duran, şunları kaydetti:

"Bütün engellilerin engellerini aşıp, yanımıza gelmelerini istiyoruz. Bizler burada engelsiz spor adına bütün çalışmaları yürütüyoruz. Hayatta başarının önünde sadece kendi ön yargılarımız engeldir. Bunları aşıp bize gelen bütün engelli kardeşlerimizle hayata yeniden başlamak istiyoruz."


Yorumlar