Engelini raketiyle aştı, milli tenisçi oldu

- İzmir'de bebekken geçirdiği çocuk felci nedeniyle hayatına koltuk değnekleriyle devam etmek zorunda kalan 36 yaşındaki Nurşen Şen'in dünyası, 3,5 yıl önce başladığı tenisle değişti - Eskiye göre daha öz güven sahibi olan Nurşen Şen, önce milli takıma girme başarısı gösterdi, sonra dünya şampiyonalarında dereceler aldı, şimdi ise gözünü 2020'deki Tokyo Paralimpik Oyunları'na dikti - Tekerlekli sandalye tenisçisi Nurşen Şen: "Tenise başlamadan önce daha sabırsızdım. Tenisle sabırlı olmayı öğrendim, daha kararlı oldum. Kendine güvenen bir kişi olarak toplumun her alanında kendimi göstermeye başladım. Tenis ile sporun her alanına daha yapılabilir gözle bakmaya çalıştım" - "Yunanistan'daki turnuvaya tek başıma gittim. Tenis bana diğer ülkelere tek başına gidebilme güveni verdi. Diğer engelli arkadaşlara öncü olduk. Bizi görünce beraber oynamak istiyorlar. Hiç tenis oynamamış insanlar bizi izlemek istiyor"

Google Haberlere Abone ol
Engelini raketiyle aştı, milli tenisçi oldu


İZMİR (AA) - MERİÇ ÜRER - İzmir'de bebekken geçirdiği çocuk felci nedeniyle hayatına koltuk değnekleriyle devam etmek zorunda kalan 36 yaşındaki Nurşen Şen'in dünyası, 3,5 yıl önce başladığı tenisle değişti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 9 aylıkken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bacaklarında hasar oluşan ve geçirdiği ameliyatlara rağmen sağlığına kavuşamayan Nurşen Şen, yaşamına koltuk değnekleriyle devam etmek zorunda kaldı.

Sağlık sorunlarıyla mücadele etmek için spora yönelen Nurşen Şen, Kültürpark Tenis Kulübünde 3,5 yıl önce tenise başladı. Haftada 3 gün yaptığı fitness ve antrenmanlarla ilgi duyduğu teniste başarılı performanslar sergilemeye başlayan Nurşen Şen, her geçen gün bağlandığı teniste hedef büyüttü.

Bornova Belediyespor Kulübünün sporcusu olan ve kendisine tenisçiler için özel üretilen tekerlekli sandalye verilen Nurşen Şen, bu spora başladıktan 1,5 yıl sonra milli takıma çağrıldı.

Mersin'de Kasım 2015'te gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda birinci olan milli sporcu, yoğun antrenmanlar ve azminin yurt dışındaki ilk meyvesini ise Hırvatistan'daki bedensel engelliler tenis turnuvasında aldı. Organizasyonda çift kadınlarda şampiyonluk sevinci yaşayan Nurşen Şen ve partneri, İsrail'de katıldığı turnuvada ise ikinci oldu.


- "Tenisle sabırlı olmayı öğrendim"


Nurşen Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tenis sayesinde yaşama bağlandığını, öz güveninin arttığını ifade etti.

Tenise başladıktan sonra daha sosyal olduğunu, hem yurt içi hem de yurt dışından birçok insanı tanıma fırsatı bulduğunu anlatan Nurşen Şen, şöyle konuştu:

"Tenise başlamadan önce daha sabırsızdım. Tenisle sabırlı olmayı öğrendim, daha kararlı oldum. Kendine güvenen bir kişi olarak toplumun her alanında kendimi göstermeye başladım. Tenis ile sporun her alanına daha yapılabilir gözle bakmaya çalıştım. İkincilik elde ettiğim Yunanistan'daki turnuvaya tek başıma gittim. Tenis bana diğer ülkelere tek başına gidebilme güveni verdi. Diğer engelli arkadaşlara öncü olduk. Bizi görünce beraber oynamak istiyorlar. Hiç tenis oynamamış insanlar bizi izlemek istiyor."

Başarılı sporcu, çevresinden de güzel tepkiler aldığını belirterek, "Bizi otobüste görüyorlar. 'Teniste engelli kategorisi mi var?' diye soruyorlar. Bazen insanlar da sırtımdaki raketi görünce engelimin olmadığını, sakatlandığımı düşünüyorlar. Engelli olduğumu söyleyince enerjimden etkilenip engelsiz olduğumu düşündüklerini söylüyorlar." ifadelerini kullandı.


- Hedefi Tokyo Paralimpik Oyunları


Nurşen Şen, koltuk değnekleriyle sürdürdüğü yaşamında tenisin önemli bir yer edindiğini belirterek, kazandığı derecelerin öz güvenini arttırdığını ve böylece gözünü daha yükseklere diktiğini kaydetti.

Tokyo'nun ev sahipliği yapacağı 2020 Paralimpik Oyunları'na katılmak istediğini aktaran Nurşen Şen, tekerlekli sandalye tenisini daha ilerilere taşımayı hedeflediğini sözlerini ekledi.

Yorumlar