Enes Ünal ve Ertuğrul Ersoy, UEFA.com'un manşetinde

Türk futbolunun gelecek vaadeden genç yıldızları Enes Ünal ve Ertuğrul Ersoy, UEFA.com'un manşetinde haber oldu.2013-2014 UEFA U17 Avrupa Şampiyonası için Malta'da bulunan U17 Milli Takımı'nın kaptanı Enes Ünal ile oyuncularından Ertuğrul...

Google Haberlere Abone ol
Enes Ünal ve Ertuğrul Ersoy, UEFA.com'un manşetinde

Türk futbolunun gelecek vaadeden genç yıldızları Enes Ünal ve Ertuğrul Ersoy, UEFA.com'un manşetinde haber oldu.

2013-2014 UEFA U17 Avrupa Şampiyonası için Malta'da bulunan U17 Milli Takımı'nın kaptanı Enes Ünal ile oyuncularından Ertuğrul Ersoy, yarın oynanacak İngiltere maçı öncesi UEFA'nın resmi internet sitesi UEFA.com 'a konuştu.

''Türkiye'nin ikilisi İngiltere'nin kanatlarını kesmeye hazır'' başlığıyla yayınlanan röportajda U17 Milli Takımı'nın A Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda'ya 3-2 kaybettikten sonra, İngiltere maçında kendisini toparlama konusunda kararlı olduğu belirtildi.

16 yıl 3 aylık iken bu sezon başında sonradan oyuna dahil olduğu Bursaspor-Galatasaray karşılaşmasında kaydettiği golle Süper Lig tarihinin en genç yaşta gol atan oyuncusu unvanını kazanan Enes Ünal, Cuma günü 2013-2014 UEFA U17 Avrupa Şampiyonası'nın açılış maçında Hollanda'ya karşı da ağları havalandırmayı başardı ancak takımının rakibine 3-2 mağlup olmasını engelleyemedi.

Sezon başındaki Bursaspor-Galatasaray maçında attığı golden sonra yaşadıklarının unutulmaz olduğunu belirten Enes Ünal, "Hayatımın en önemli günlerinden biriydi. Ancak o gol geçmişte kaldı ve benim için şu an en önemlisi bu turnuvaya odaklanmak.'' şeklinde konuşurken, finallerden önceki altı eleme maçında 6 gol kaydetti. Enes Ünal sözlerine şöyle devam etti:

"Hollanda karşısında oyuna çok iyi başladık ve ilk yarıda birçok gol pozisyonu bulduk. Ancak ikinci yarıda öne geçmemize rağmen, oyunun kırılma anlarında gerekeni sergileyemedik. Turnuvadaki kalan maçlarımızı kazanmak için daha soğukkanlı bir şekilde oynamalıyız.''

Gerçekten de; Cumartesi günü 17. yaş gününü kutlayan Bursaspor'un genç yıldızı Hollanda karşısında 43. dakikada yırtıcı bir gol vuruşuyla kilidi açmış; daha sonra genç Portakalların kaydettiği üç gol, maçın oynandığı Ta' Qali Ulusal Stadı'ndaki akıntıyı tersine çevirmiş, Fatih Aktay'ın oyunun sonunda kaydettiği kafa golü bir teselli olmasına rağmen maçın sonucu teknik direktör Hakan Tecimer'in planlarına uymamıştı.

Enes Ünal'ın yakın arkadaşı ve takımdaşı olan defans oyuncusu Ertuğrul Ersoy ise ''İngiltere'den çekinmiyoruz ve yarı finale yükselmek istiyorsak, Pazartesi günü kendilerini mağlup etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Ertuğrul Ersoy, ''Yakın geçmişte İngiltere ile 2-3 kez karşılaştık ve her maç çok çekişmeli, bir o kadar da zevkli geçti. İngiltere'yi daha önce yenmeyi başardık ve bu yüzden kendimize olan güvenimiz tam.'' diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra sözü alan teknik direktör Hakan Tecimer ise ''Enes ve Ertuğrul yaklaşık 2 yıldır bu takımın bünyesinde ve her zaman daha iyiye gitmeyi başardılar. İkisi de her zaman kendilerini geliştirmenin yollarını arayan oyuncular. Bu da şu an ve gelecekteki kariyerleri için çok önemli.'' şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar