"En büyük hayalim A Milli Takım"

- Makedonya 1. Futbol Ligi takımlarından Shkupi'de forma giyen Türk futbolcu Enes Akgün: "Benim en büyük hayalim A Milli Takım, sonra da Real Madrid. Kendime güveniyorum. Çalışkan biriyim. Bir gün hedefime ulaşacağım"

Google Haberlere Abone ol
"En büyük hayalim A Milli Takım"


ÜSKÜP (AA) - CİHAD ALİU - Makedonya 1. Futbol Ligi takımlarından Shkupi'de forma giyen Fransa doğumlu Türk futbolcu Enes Akgün, en büyük hayalinin Türkiye A Milli Takımı'nda forma giymek olduğunu belirterek, "Kendime güveniyorum. Çalışkan biriyim. Bir gün hedefime ulaşacağım." dedi.

Eski Yugoslavya ülkelerindeki birinci liglerde forma giyen tek Türk vatandaşı olan 20 yaşındaki Enes Akgün, Makedonya'ya transferini ve gelecek planlarını AA'ya anlattı.

Akgün, ağabeyinin tavsiyesi üzerine Shkupi Futbol Takımı'na transfer olduğunu belirterek, ilk başlarda ailesinin bu teklife şaşırdığını, ilk kez Fransa dışına çıkacak olması nedeniyle korku duyduklarını söyledi.

Shkupi'ye transferi sonrasında çok heyecanlı olduğunu kaydeden genç futbolcu, taraftarların, takım arkadaşlarının, antrenörünün ve yönetimin desteği sayesinde çabuk uyum sağladığını ifade etti.

İlk kez profesyonel sözleşmeye imza attığını anımsatan Akgün, önümüzdeki dönemde hedefinin Türkiye ya da Avrupa'nın üst liglerinde oynamak olduğunu dile getirdi.

Türk vatandaşlığının yanı sıra Fransa vatandaşlığı da bulunan Enes Akgün, gelecekte iki ülke arasında seçim yapması gerektiği takdirde, hiç düşünmeden Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı seçeceğini, kendisini her zaman Türk hissettiğini vurguladı.


- Ronaldo'ya benzetiliyor


Enes Akgün, Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'yu örnek aldığını belirterek, stilini ve fiziğini bu oyuncuya benzettiklerini ve bir gün Portekizli yıldız kadar başarılı olmak için çok çalışacağını söyledi.

Real Madrid'i yakından takip ettiğini ve bir gün "hayallerinin takımı" olarak nitelendirdiği bu takımın formasını giymek istediğini belirten Akgün, "Favori takımım Real Madrid. Bu, Ronaldo olmadan önce de böyleydi, Ronaldo'yla da böyle. Benim en büyük hayalim A Milli Takım, sonra da Real Madrid. Kendime güveniyorum. Çalışkan biriyim. Bir gün hedefime ulaşacağım." ifadelerini kullandı.

Akgün, futbola yeni başlayan gençlerin her zaman risk alması gerektiğini kaydederek, "Risksiz futbolcu olamazsınız. Ben öyle düşünüyorum. Birçok futbolcu risk alarak bir yere varmış. Hiç korkmayacaksın, kendine güveneceksin. Ne yapabileceğini bir tek sen bilirsin. Düşünmek lazım. Çok çalışmak gerekiyor. Ancak kariyeriniz açısından risk önemli." şeklinde konuştu.


- Enes Akgün kimdir?


Fransa'nın başkenti Paris'te 1995 yılında dünyaya gelen Enes Akgün, futbolculuk kariyerine de Fransa'nın Livry-Gargan amatör takımında başladı.

Daha sonra Fransa 2. Futbol Ligi (Ligue 2) takımlarından US Creteil-Lusitanos forması giyen giyen Akgün, 2015-2016 sezonunun devre arasında ise Shkupi'ye transfer oldu.

Shkupi'de 8 maçta görev alan Akgün, 1 gol kaydetti. Akgün'ün Shkupi ile sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek.

Shkupi, Makedonya 1. Futbol Ligi'nde 38 puanla 5. sırada bulunuyor.

Yorumlar