Emre Can: Gerrard gibi olamam

Liverpol'un Türk asıllı futbolcusu Emre Can, "Gerrard gibi büyük bir oyuncuyla kıyaslanmamalıyım çünkü asla öyle olamam" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Emre Can: Gerrard gibi olamam
Liverpol'un Türk asıllı futbolcusu Emre Can, "Gerrard gibi kocaman bir oyuncuyla kıyaslanmamalıyım nedeni ise asla öyle olamam" dedi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’da forma giyen Emre Can, İngiliz basınında yer sektör 'yeni Steven Gerrard' benzetmesine katılmadığını söyledi.

İngiliz basınına izahatlarda olan Emre Can, normalde orta sahada oynamasına karşın Liverpool’da sağ bek şekilde vazife almaya alıştığını anlatım ederek şunları söyledi:

'Kendimi hala bir sağ bek şekilde görmüyorum. Atak yapma ve oyun kurma özelliğim bulunduğu için benden böyle bir talepte bulunuldu. Bu hal başlarda beni şaşırtsa da gençliğimde savunmada oynadığım için alışmam zor olmadı.'

Liverpool’da yine orta sahada forma giymek istediğini ifade eden Can, 'Böylece Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) öncesinde Almanya Milli Takımı’na da seçilebilirim. Teknik direktör Brendan Rodgers da orta sahada oynamayı tercih ettiğimi biliyor' ifadesini kullandı. Emre Can, İngiliz basınında 'yeni Steven Gerrard' şekilde nitelendirilmesine ait de şunları kaydetti:

'Gerrard gibi kocaman bir oyuncuyla kıyaslanmamalıyım nedeni ise asla öyle olamam. Çocukluğundan bu yana Liverpool’da oynuyor ve şimdiden yaşayan bir efsane durumunda. Ben Emre Can’ım ve kendi yolumda ilerliyorum. Gerrard’ınki gibi bir kariyer benim için kocaman bir düş olur ve gerçekleştirmek hiç de pratik değil.'

İngiliz basınında daha evvela yer sektör haberlerde, Türk asıllı Alman oyuncunun sezon sonunda Liverpool’dan ayrılacak Gerrard’ın yerini doldurabileceği anlamında haberler çıkmıştı.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar