Emre Belözoğlu: Geçen seneki başarımızın tekrarını yaşatmak istiyoruz

Fenerbahçe takım kaptanı Emre Belözoğlu, geçen sene gösterdikleri başarıyı tekrarlamak istediklerini söyledi.    FBTV'de Fatih Demirkol'un hazırlayıp sunduğu 'Günün Röportajı' programına katılan başarılı futbolcu,...

Google Haberlere Abone ol
Emre Belözoğlu: Geçen seneki başarımızın tekrarını yaşatmak istiyoruz

Fenerbahçe takım kaptanı Emre Belözoğlu, geçen sene gösterdikleri başarıyı tekrarlamak istediklerini söyledi.

    FBTV'de Fatih Demirkol'un hazırlayıp sunduğu 'Günün Röportajı' programına katılan başarılı futbolcu, birçok konuda açıklamalarda bulundu. Sözlerine ilk olarak vefatını öğrendikleri, Fenerbahçe Kulübü'nün efsane başkanlarından Faruk Ilgaz’a Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Emre Belözoğlu, "Öncelikle Faruk Ilgaz Başkanımızın kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dilerim. Allah ailesine sabır versin. Böylesine önemli ve değerli insanları kaybetmek bizleri çok üzüyor. Fenerbahçe’ye hizmet etmiş ve buraya kendini ait hissetmiş çok önemli bir şahsiyetti. Spor ahlakı olan bir insandı. Hepimiz bir gün öleceğiz ama böyle değerli insanların aramızdan ayrılması bizleri fazlasıyla üzüyor. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

    Yeni sezona ‘aile’ kavramını ön planda tutarak iyi bir başlangıç yaptıklarını anlatan tecrübeli futbolcu, "Geçtiğimiz sezonu sizin de bildiğiniz gibi iyi bir şekilde bitirdik ve güzel bir tatili hepimiz hak etmiştik. Fakat hayatta dün yoktur, bugünü bile iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Zaman çok hızlı akıyor özellikle de futbol dünyasında. Hedefler hiçbir zaman bitmiyor ve başarının bir tarifi de yok. Evet, sezonu açtık ve yeniden bir başlangıç yaptık. Bildiğimiz bir kamp ortamındayız. Takımdaki herkes birbirini tanıyan, yabancılık çekmeyen isimler. Hocamız, her oyuncusunu daha iyi tanıyıp sezonu açıyor. Bizler, Milli takımda hocamızla birlikte çalışsak da kulüp takımında bizden ne istediğini daha iyi bilerek yola çıkıyoruz. Geçen seneki başarımızın tekrarını yaşatmak istiyoruz. Bu nedenle buradayız. Bu büyük aile tekrar birlik oldu. Bir bütünlük sağlayıp sezona bunu yaymaya çalışacağız." diye konuştu.

"SİS ALTINDA ANTRENMAN YAPMAK FUTBOLCUYU ZORLAYABİLİR; AMA BURADA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ"

    Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde yoğun sis altında çalıştıklarını, bu durumun futbolcuları zorlayabileceğini dile getiren Emre, "Ancak biz burada olmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi.

    Yıldız oyuncu, Fenerbahçe'nin Türk sporuna destek veren büyük bir kulüp olduğunu ve bu kulübün bir parçası olmaktan gurur duyduklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

     "Futbolcuların hepsi sahadan ne yapacaklarını önceden hesaplayan ve bunu üst seviyelerde yapan oyunculardır. Bu nedenle üst düzey takımlarda görev alırlar. Tabii sis de futbolun zaman zaman içinde olan bir şey. Bazen yoğun sis altında antrenman yaparken zorlanabilir futbolcular. Bu da çok normal. Ancak biz burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Türk sporuna armağan edilmiş harika bir Tesis. Böyle güzel bir tesisin olduğunu bilip bile böyle bir camiaya kendinizi ait hissetmek bir ayrıcalık diyebilirim."

"FENERBAHÇE'YE KARŞI HER TAKIM FARKLI OYNUYOR"

    Şampiyonlukla tamamlanan geçen senenin zor geçtiğini belirten Emre Belözoğlu, "Fenerbahçe’ye karşı her takım şampiyon olmadığı senelerde bile farklı oynuyordu." ifadesini kullandı.

    Emre, şöyle devam etti: "Bizi farklı bir rakip olarak görüyorlar. Tabii bunu hissetmek çok güzel bir duygu. Diğer takımlardan çok daha farklı olduğumuzu hissettiriyoruz. Özellikle de yaşanılan bu sıkıntılı süreçlerin ardından… Bence her sezon kendi içinde bir zorluk barındırır. Baktığımızda geçtiğimiz sezon bizim için kolaymış gibi görünse de aslında hiç de kolay bir sezon olmadı. Sezonun ikinci yarısı itibariyle zorlu maçlar oynadık ve zorlu maçları kendi lehimize çevirdik. Bu sene de daha güçlü bir kadroyla ve daha kendinden emin bir şekilde başladık ama yine Fenerbahçe’ye karşı herkesin farklı oynamak isteyeceği bilerek hazırlıklarımı yapacağız."

"DİEGO RİBAS'IN KALİTESİ TARTIŞILMAZ"

    Fenerbahçe'nin takım kaptanı, yeni transfer Diego Ribas'ın kalitesinin tartışılmayacağını kaydetti. Brezilyalı futbolcudan övgüyle bahseden tecrübeli oyuncu, "Diego Ribas ile çok fazla ortak arkadaşımız var. Beraber oynamamış olsak da Diego’yu fazlasıyla izledik. Tabii böylesine önemli ve büyük liglerde oynamak kolay değildir. Ben de bunu yaşayanlardan biriyim. Diego’da dünyanın en önemli dört liginden üçünde oynadı. Çok önemli bir isim. Biz de elimizden geldiğince bu camianın ne istediğini, ülkemizin kendi içindeki zorlukları, kolaylıkları neler bunları anlatarak, ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. O da çok sıcakkanlı bir insan. İnşallah Diego Ribas ile birlikte çok güzel başarılara imza atacağız. Onun da yabancılık çekmemesi adına hepimiz elimizden gelen desteği vereceğiz. Beraber Şampiyonluklara ve Kupalara kavuşmayı ümit ediyoruz." dedi.

EMRE'DEN SALİH UÇAN'A DESTEK

    İtalya’nın en önemli kulüplerinden biri olan Roma’ya, 2 yıllığına kiralanan Salih Uçan transferi hakkında da konuşan Belözoğlu, "Salih ile çok konuştuk. Gitmeden de yüz yüze görüştük. Salih, çok değerli ve çok yetenekli bir kardeşimiz Kendisi adına bence en doğru olanı yaptı. Türkiye’de bazı şeyleri ispatlamıştı ve daha fazlasını da ispatlayabilirdi, çünkü o potansiyele sahip bir oyuncuydu. Ancak daha zorlu bir ligde kendini geliştirmesi çok daha önemliydi. Belki çok daha iyi oyuncularla oynayıp, çok daha fazla çalışarak iki yılı tamamlayacaktır. Tabii burada Hocamızın ve Yönetimimizin vermiş olduğu bir karar var, bizler de profesyonel oyuncular olarak bu kararlara saygı duymalıyız. Ama inanıyorum ki Salih, uzun yıllar orada oynadıktan sonra yine Fenerbahçe’ye hizmet edecektir. Kendisi her ne kadar bu ayrılığı bizlerle paylaşsa da Fenerbahçe yüreğinde olacaktır. Burada oynayıp, burayı yaşayıp ayrılan herkesin yüreğinde Fenerbahçe fazlasıyla kalır."

    Emre, genç futbolcunun Roma formasıyla başararılara imza atacağına inandığını da dile getirdi. Emre, "Ben Salih’e bazı öğütlerde de bulundum. Erken yaşlarda bir şeylere sahip olan her futbolcunun bazı şeylerin kıymetini bilmesi gerekir. Bu; antrenman olur, vücut olur, oynanılan maç olur, verilen şans olur… Bunlar kıymeti bilinmesi gereken şeyler. Salih orada çok iyi çalışıp, çok iyi beslenecek. Bunun yanında çok iyi dinlenecek. Salih’in orada kendini futbola adaması gerekir. Bunlar olduğu sürece başarı kaçınılmaz olacaktır. Bunlardan biri eksik olursa, kuşkusuz zorlanacaktır. Çünkü çok daha zorlu bir lige gitti. İnşallah çok başarılı olur. Tabii bunların yanında yeni bir kültür ve yeni bir dil öğrenecek, bunlar da çok önemli şeyler. Eminim ki yetenekleri onu iyi bir yere getirecektir. Tabii onu bu iyi yerde tutacak olan şey de çalışmadır. Dünyada bunun çok iyi örnekleri vardır. Kalbi çok temiz ve düzgün bir kardeşimiz. Dualarımız onunla." diye konuştu.

"KUYT GİBİ ÖNEMLİ BİR OYUNCUNUN TAKIMIN BİR PARÇASI OLMASI BİZİ GURURLANDIRIYOR"

    Emre Belözoğlu, Hollandalı futbolcu Kuyt'ın takımın bir parçası olması kendilerini gururlandırdığını söyledi.

    Dünya Kupası’nı 3.’lükle tamamlayan Hollanda’nın futbolunu ve o forma altında Dünya Kupası’nda mücadele eden Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Dirk Kuyt’ın performansına da değinen Emre, "Hollanda, total futbolun en büyük ekolü. Bütün büyük liglerin tabanı oradan geçiyor. Çok saygı duyulması gerekilen bir takımdı.Ayrıca saygı duyulması gereken bir isim var o da Dirk Kuyt. Zaten ona olan saygımız çok fazla… Oyuna olan konsantresine, futbola olan saygısına, kaybetmeyi istememesine her zaman saygı duyuyoruz. Onun bizim takımımızda olmasından dolayı çok mutluyuz. Ama böyle bir oyuncunun bizim takımımızda olması ayrı bir gurur. Her mevkide elinden gelenin en iyisini yaptı. Kendisini tebrik ediyoruz. Böyle bir oyuncuyu Fenerbahçe’ye kazandıran herkese de teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

    

    Son olarak yeni sezon beklentilerini dile getiren Emre, bu sezon da kupalarla ve şampiyonluklarla taraftarları ve camiayı sevindirmek istediklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar