Emre Belözoğlu: Bu sene takımın şampiyonluğunda katkı sağlamak istiyorum

Fenerbahçe Takım Kaptanı Emre Belözoğlu, bir an önce yetişip takımın şampiyonluğuna katkı sağlamak istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Emre Belözoğlu: Bu sene takımın şampiyonluğunda katkı sağlamak istiyorum

Fenerbahçe Takım Kaptanı Emre Belözoğlu, bir an önce yetişip takımın şampiyonluğuna katkı sağlamak istediğini söyledi.

    İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Fenerbahçe'de takım kaptanları Emre Belözoğlu, Volkan Demirel ve Selçuk Şahin, basının mensuplarının sorularını cevapladı.

    Sentido Zeynep Hotel'in antrenman sahasında gerçekleştirilen toplantıda ilk söz alan Emre Belözoğlu, ilk yarıda gösterdikleri performansı devam ettirme adına güzel bir başlangıç yapmak istediklerini belirterek, "Amacımız ilk yarıda gösterdiğimiz performansın üzerine çıkıp, ikinci yarıda bizden çok şey bekleyen camiamıza şampiyonluk hediye etmek. Bunun adına burada güzel çalışmalar yapacağız." diye konuştu.

    Sakatlığı ve son durumuyla ilgili bilgi de veren tecrübeli oyuncu, sezona iyi bir başlangıç yapamadığını dile getirdi. Emre, şöyle konuştu:
    "Sonrasında sakatlıklarla istediğim performansa ulaşamadım. Futbolun içinde bunlar var. Bir an önce yetişip takımın şampiyonluğuna katkı sağlamak istiyorum. Kimin oynadığının önemi yok. Bir an önce yetişip, takıma ikinci yarıda yüksek derecede katkı sağlamak istiyorum."

"MEVCUT KADROMUZ ŞAMPİYONLUĞU RAHATLIKLA KAZANABİLECEK BİR KADRO"

    Şampiyonluk yolunda diğer rakipleriyle aradaki farkın kapanacağı yönünde konuşmaların olduğunun sorulması üzerine yıldız oyuncu, "Dışarıda neyin konuşulduğunun önemi yok. Geriden gelip de şampiyonluğu kovaladığımız ve bu duruma alışkın olduğumuz bir dönem yaşadık. Şampiyonluğu da böyle yaşamıştık. Avantajlı bir şekilde girdiğimiz devre arasında bu ortamın bozulmasını istemiyoruz. Bu farkın azalmasını istemeyiz. Bu ligin üstünde bir kadromuzun olduğunu biliyoruz. Bunun devam etmesi adına çok çalışmamız lazım. Bizi takip eden takımlar da çok iyiler. Kadrolarını geliştitriyorlar. Mevcut kadromuz şamiyonluğu rahatlıkla kazanabilecek bir kadro. Aradaki farkı konuşmuyoruz. Şampiyonluğa odaklanmış durumdayız." cevabını verdi.

    Kendilerine rakip olarak sadece Galatasaray'ın gösterilmesiyle ilgili de Emre, "Birtek Galatasray'ı rakip olarak görmüyorum. Sezonun geneline baktığımızda birçok rakip var. Beşiktaş'la Galatasraay'ı birbirinden ayırmıyorum." ifadelerini kullandı.

VOLKAN DEMİREL: GEÇEN SENEDEN DAHA UMUTLUYUZ

    Fenerbahçe'nin diğer bir kaptanı Volkan Demirel de geçen sene de kamp yaptıkları otelde çalıştıklarını hatırlatarak, "Ama bu sene daha umutluyuz, mutluyuz ve huzurluyuz. İlerleyen haftalarla bu huzurumuz umarım daha da pekişir. Güzel bir ortam var. Bu ortamı değerlendirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

    Tecrübeli kaleci, bu yıl takımın geçen seneye oranla daha ofansif futbol oynamasının kendisini nasıl etkilediği yönündeki soruya, "Beni zorlayan bir tarafı yok. Her hocanın bir taktiği var. Bana verilen görevi yapmaya çalışıyorum. Eleştiriler de olacaktır. Bunlara açığız." cevabını verdi.

    Şampiyonluk yolunda rakipleriyle aralarındaki puan farkıyla ilgi de Volkan, "Puan farkını düşünmüyoruz. Tek amacımız maçları tek tek kazanıp şampiyonluğa ulaşmak.Çok iyi kondisyonumuz var. Bu kondisyonu sahaya yansıtıyoruz. Geriden gelen takımlar, kafalarına göre bir takım hesaplar yapıyor. 3 Puanlık sistemde 8-9 puan geriden gelerek şampiyon olunan sezonlar da var. Bunu puan farkını bir artı olarak görmüyoruz. Sezon sonunda herkes payına düşeni alacaktır." diye konuştu.

"BURADA ÖLÜRÜZ HERHALDE"

    Volkan, Avrupa'da oynamayı düşünüp düşünmediği yönündeki soruya ise öyle bir düşüncesi olmadığını kaydederek, "Allah kısmet ederse burada yaşlanacağız Burada da ölürüz herhalde." cevabını verdi.

SELÇUK ŞAHİN: İKİNCİ YARI HER ŞEYİMİZİ ORTAYA KOPU ÖZLEDİĞİMİZ ŞAMPİYONLUĞU ALIRIZ

    Selçuk Şahin de teknik direktörleri Ersun Yanal'la kamp dönemlerinin zor geçtiğini belirterek, "Çalışma şartlarımız çok iyi. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarı herşeyimizi ortaya koyup, özlediğimiz şampiyonluğu alırız." dedi.

    Rakipleriyle aradaki farkın takımı nasıl etkileyeceği yönündeki soruya da Selçuk Şahin, "Benim tercihim önce girmek. Bizim için bir sıkıntı yok. Avantajlıyız. Ciddiyeti elden bırakmadan mücadeleye devam edeceğiz. Önemli olan da ikinci yarıyı önde bitirmek. Takım arkadaşlarımız da bu işin bilincinde." cevabını verdi.

    Teknik direktör Ersun Yanal'ın kendisi hakkında söylediği olumlu sözlerin hatırlatılması üzerine tecrübeli oyuncu, "Hocama teşekkür ediyorum. 11 yıldır bu kulüpteyim. Zaman zaman eleştiri alan bir oyuncu adına kolay birşey değil. Bundaki en büyük pay çalışmam. Şans verildiği zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bundan sonra da böyle olacak. Tabi oynamak isterim; ama her zaman hazır olacağım." ifadelerini kullandı.

    Selçuk Şahin, şampiyonluktaki rakipleriyle ilgili de "Şampiyonluk yolu zor olacak. Bizi zorlayacak takımlar var. İlk yarı kolay geçmedi. Son dakikada kazandığımız maçlar olmasa, o isteği göstermesek farklı olabilirdi. Rakip olarak sadece Galatasaray'ı görüyor değiliz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar