Emenike'nin dönüşü muhteşem oldu

- Fenerbahçe'de geçirdiği iki sezondaki performansıyla eleştirilen Nijeryalı futbolcu, bir sezon aradan sonra sarı-lacivertli takımla çıktığı ilk resmi maçta Monaco'ya 2 gol attı - Emenike, hazırlık maçlarında 3 kez fileleri havalandırdı - 2014-2015 sezonunda protesto edilen 29 yaşındaki oyuncu, sarı-lacivertli taraftarlarla arasındaki buzları eritti

Google Haberlere Abone ol
Emenike'nin dönüşü muhteşem oldu


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe'ye bir sezon sonra dönen Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa 1. Futbol Ligi'nin Monaco takımıyla yapılan maçta iki gol atarak, sarı-lacivertli ekibe iyi bir dönüş yaptı.

Kardemir Karabükspor'da başlayan Türkiye kariyerinde 2011-2012 sezonu başında Fenerbahçe'ye transfer olan ancak yaşanan 3 Temmuz sürecinde sarı-lacivertli formayı giymeden Rusya'nın Spartak Moskova takımına giden Emenike, 2013-2014 sezonu başında büyük umutlarla yeniden Fenerbahçe'ye transfer edildi.

Sarı-lacivertli takımda iki sezonda Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarında 66 resmi maça çıkan Emenike, toplamda 17 kez fileleri havalandırdı. 2013-2014 sezonunda Süper Lig'de 12 gole imza atan 29 yaşındaki futbolcu, 2014-2015 sezonunda ligde 4, Türkiye Kupası'nda 1 gol kaydetti. Fenerbahçe'de 2014-2015 sezonunda beklentileri karşılayamayan ve taraftarın tepkisiyle karşılaşan Nijeryalı futbolcu, 2015-2016 sezonunun başında Birleşik Arap Emirlikleri'nin El-Ein takımına kiralandı.

El-Ein'de de beklentileri karşılayamayan Emmanuel Emenike, devre arasında yeniden sarı-lacivertli takıma döndü. Kadroda düşünülmeyen Nijeryalı oyuncu, eski Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic'in çalıştırdığı İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United'a kiralandı. İngiltere'de 13 lig maçına çıkan Emenike, gol sevinci yaşayamadı.


- İyi başlangıç yaptı


Bu sezon Fenerbahçe'ye dönen Emenike, Monaco maçının yanı sıra hazırlık karşılaşmalarında gösterdiği performansla dikkati çekti.

Monaco ile yapılan ve sarı-lacivertli ekibin 2-1 kazandığı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçındaki iki golü de atan Emenike, tur için elde edilen avantajda önemli rol oynadı.

Emenike, hazırlık maçlarında da 3 gol attı. Sezon öncesi Romanya'nın Voluntari ekibiyle oynanan özel müsabakada 1, Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla yapılan hazırlık maçında 2 gol kaydeden 29 yaşındaki futbolcu, kötü geçirdiği iki sezonun ardından tekrar döndüğü Fenrebahçe'de iyi bir başlangıç yaptı.


- Taraftarlarla arasını düzeltti


2014-2015 sezonunda Fenerbahçe taraftarının tepkisiyle karşılaşan Emenike, sarı-lacivertli tribünlerle de barıştı.

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun ikinci yarısında yapılan Beşiktaş derbisinde taraftarlar tarafından protesto edilen ve oyundan çıkmak isteyen Nijeryalı golcü, o karşılaşmadan sonra sık sık taraftarın tepkisiyle karşılaştı. Geçen sezonu başka takımlarda geçiren Emenike, bir sezon aradan sonra Kadıköy'de çıktığı resmi maçta 2 gol atarak taraftarlarla arasındaki buzları eritti.

Protestolarla ayrıldığı Kadıköy'e döndüğü ilk resmi maçta 2 gol atan Emenike, Monaco maçının 71. dakikasında oyundan alınırken, sarı-lacivertli taraftarların alkışlarıyla kenara geldi.

Yorumlar