Emanet eşofmanla katıldığı şampiyonada birinci oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Türkiye Boks şampiyonasına emanet eşofmanla giden sporcu 54 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Emanet eşofmanla katıldığı şampiyonada birinci oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Türkiye Boks şampiyonasına emanet eşofmanla giden sporcu 54 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonluk sonrasında ilçeye geri dönen Merve Türkmen, emanet aldığı eşofman takımını geri iade etti.

    Fethiye'nin Karaçulha beldesinde yaşayan lise birinci sınıf öğrencisi Merve Türkmen(16), 4 yıl önce başladığı boks sporunu zor şartlar altında yapmaya çalışıyor. Karaçulha Boks Akademisi'nde eğitimlerini sürdüren Türkmen, geçtiğimiz yıl Isparta'da katıldığı Türkiye şampiyonasını üçüncü olarak tamamladı. Aldığı bu derece sonrasında hırslanan Merve Türkmen, bu yıl İstanbul'da yapılacak olan Türkiye Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası'na hazırlanmaya başladı. Antrenörleri Sami Sunay ve Nezir Can ile 17-27 Ocak tarihlerinde yapılan şampiyona için hazırlanan ve kendini motive eden Türkmen'in önündeki tek engeli ise maddi yetersizliği oldu.

    Amatör sporların devlet tarafından desteklenmemesi nedeniyle maddi sıkıntı çeken akademide, Merve Türkmen ile birlikte şampiyonaya katılacak 4 sporcunun maçlara çıkacağı eşofmanları yoktu. Sporcuların ailelerinin de aynı sıkıntıyı yaşaması üzerine antrenörler Karaçulha Futbol Kulübü ile görüşerek kulübün eşofmanlarını emanet olarak istedi. Emanet aldığı eşofman takımıyla katıldığı şampiyonada rakiplerini bir bir yenen Merve Türkmen, finalde Buse Yavuz'u mağlup ederek 54 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye Boks Milli Takımı'na da seçilen Türkmen, şampiyonluk kazandığı eşofmanlarını Fethiye'ye dönüşte iade etmek zorunda kaldı.

    Turnuva öncesi büyük maddi sıkıntılarla yüzleştiklerini anlatan antrenör Sami Sunay, Türkiye'de futbol dışındaki spor branşlarının desteklenmediğini dile getirdi. Turnuvada sporculara giydirecek eşofman bulamayınca çareyi amatör futbol takım olan Karaçulha Futbol Kulübü'nde bulduklarını anlatan Sunay, "Onlar da bize emanet olarak 4 eşofman takımı verdiler. Sporcularımız turnuvaya emanet eşofmanlarla katıldı. Merve, Türkiye şampiyonu oldu. 1 kızımız çeyrek finale kadar yükseldi, diğeri son 16'ya kaldı. Daha iyi sonuçlarda alabilirdik ancak emanet eşofmanla buraya kadar." dedi.

    İkinci kademe boks antrenörü Nezir Can da turnuvaya giderken çok zorlandıklarının altını çizerken, "Son 2 güne kadar giyecek bir eşofman takımı dahi bulamadık. Salonumuzda Merve gibi çok kız öğrencimiz var. Eğer bunlara imkan sağlanırsa yeni şampiyonlar çıkar. " diye konuştu.

    Turnuvaya giderken maddi zorluklarla karşılaşan başarılı sporcu Merve Türkmen ise şampiyonluğu tek başına değil takım arkadaşlarıyla birlikte kazandıklarını söyledi. Önümüzdeki dönemde Avrupa ve dünya şampiyonalarının yanı sıra 2016 Olimpiyat Oyunları'ndan Türkiye'ye madalyalarla dönmek istediğini açıklayan Türkmen, ailesinin kendisine olan güvenini hiç bir zaman boşa çıkarmadığı için mutlu olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar